Κοντράστ… συναισθημάτων σε ιταλικό και ισπανικό Τύπο για τον Ρονάλντο – Κινέζος πήρε την πρώτη φανέλα του (εικόνες – video)

Η μεταγραφή της χρονιάς με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να… φοράει τη φανέλα της Γιουβέντους, κάτι που γιορτάστηκε με σαμπάνιες ανάμεσα στον Πορτογάλο άσο και τον πρόεδρο της «γηραιάς κυρίας», Αντρέα Ανιέλι-ταξίδεψε με ιδιωτικό τζετ-στο Κόστα Ναβαρίνο, απασχολεί όλο τον κόσμο.
Κοντράστ συναισθημάτων είχαμε σε ιταλικό και ισπανικό Τύπο (εντυπωσιακό πρωτοσέλιδο έκανε η «Marca»), ενώ στη μπουτίκ της πρωταθλήτριας Ιταλίας Κινέζος αγόρασε πρώτος φανέλα του «CR7», μετά την ανακοίνωση της Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία έκανε γνωστή την παραχώρηση του Ρονάλντο στη Γιουβέντους.

Πρόκειται

αναμφίβολα για μία από τις κορυφαίες μετακινήσεις παικτών στα χρονικά του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Όπως είναι επόμενο τα ΜΜΕ της Ιταλίας εξυμνούν την κίνηση της «Γιουβε», ενώ από την άλλη, ο ισπανικός Τύπος «μελαγχολεί».

Ο «CR7» ήταν το βασικό θέμα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων των δύο χωρών, όπως προαναφέραμε με αντικρουόμενα συναισθήματα.

Ας δούμε πως… το πήραν οι Ίβηρες, με την «As» να έχει φωτογραφία του Πορτογάλου από τις διακοπές του στην Ελλάδα:

Marca: «Δεν θα υπάρξει ποτέ ξανά κάποιος σαν αυτόν», αναφέρει η κορυφαία ισπανική εφημερίδα, η οποία, μάλιστα, έχει ένα εντυπωισιακό πρωτοσέλιδο με 451 μπάλες, όσα και τα γκολ του Πορτογάλου σταρ στα 10 χρόνια του στη Μαδρίτη.

Η «As» γράφει: «Αντίο Κριστιάνο. Ήταν όμορφο, αλλά σκληρό», ενώ φιλοξενείται και μία δήλωση του παίκτη: «Αυτά τα χρόνια στην Ρεάλ και στη Μαδρίτη ήταν ίσως τα πιο ευτυχισμένα της ζωής μου».

Sport: «Σοκ Κριστιάνο» αναφέρει η εφημερίδα της Καταλονίας, ενώ η «Mundo Deportivo» κυκλοφόρησε με τον τίτλο: «CR SETTE», με τον αριθμό “7” στα ιταλικά.

Από την άλλη οι Ιταλοί πανηγυρίζουν:

Η «Tuttosport» αναφέρει: «Ο “μπιανκονέρο” Ρονάλντο είναι εδώ. Το κόλπο του αιώνα».

Η «Corriere dello Sport» κυκλοφορεί με τίτλο: «FIAT LUX», κάνοντας λογοπαίγνιο με την ιταλική εταιρεία αυτοκινήτων που λέγεται ότι θα καλύψει το ποσό της μεταγραφής και προσθέτει πως: «Ξαναζωντανεύει τη Serie A»

Τέλος η «Gazzetta Dello Sport» γράφει: «Έφτασε. Το κόλπο του αιώνα»

****
Ήταν περίπου 18:00 ώρα Ελλάδας, όταν ο Ιθαν Λι, ένας 32χρονος Κινέζος βγήκε από το επίσημο κατάστημα της Γιουβέντους, στο Τορίνο, κρατώντας την πρώτη φανέλα του Κριστιανο Ρονάλντο που πουλήθηκε, αντί 105 ευρώ.
Να σημειωθεί ότι στο επίσημο ηλεκτρονικό κατάστημα της ιταλικής ομάδας, μπορούσε επίσης κάποιος να αγοράσει την φανέλα του Κριστιάνο Ρονάλντο με τον αριθμό 7.
Κάτι που όμως δεν είναι εύκολο, αφού από εχθές είναι σχεδόν αδύνατο να αποκτήσει κάποιος πρόσβαση, επειδή χιλιάδες άτομα επιχειρούσαν το ίδιο.
Να σημειωθεί ότι …εξαφανίστηκε η φανέλα με το όνομα του Χουάν Κουαδράδο, μίας και δεν μπορεί πλέον να έχει το νούμερο 7. Ο Κολομβιανός θα πρέπει να επιλέξει ένα άλλο και μόνο τότε η φανέλα του θα τεθεί και πάλι προς πώληση.
Παράλληλα, από τις προθήκες των αντίστοιχων καταστημάτων της Ρεάλ Μαδρίτης, αποσύρθηκε η φανέλα του Πορτογάλου άσου.

Δείτε πόσα χρήματα θα παίρνει ο Ρονάλντο-με βάση το συμβόλαιο που υπέγραψε με τη Γιουβέντους-ανά δευτερόλεπτο, ανά λεπτό, ανά ώρα…

Ακολουθούν τα πρωτοσέλιδα σε Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία

ARRIVO! Anche sulla Gazzetta dello Sport c’è solo lui #CR7 #Juventus #calciomercato https://t.co/QkzeiEdBfZ pic.twitter.com/WHaSVNBXCy

— Fabrizio Bocca (@fabriziobocca1) 11 Ιουλίου 2018

FIAT LUX. Il titolo de il Corriere dello Sport #CR7 #calciomercato #Juventus https://t.co/vdUg27VRGB pic.twitter.com/oooQcrxgff

— Fabrizio Bocca (@fabriziobocca1) 11 Ιουλίου 2018

Su Tuttosport c’è solo lui #CR7 #calciomercato #Juventus https://t.co/DBC1eEorhv pic.twitter.com/L5eVbMnmML

— Fabrizio Bocca (@fabriziobocca1) 11 Ιουλίου 2018

Shock Cristiano (Sport Diario, Barcellona) #CR7 #Juventus #calciomercato pic.twitter.com/VbQwpWk4Kf

— Fabrizio Bocca (@fabriziobocca1) 11 Ιουλίου 2018

CR SETTE (Mundo Deportivo, Barcellona) #CR7 #Juventus #calciomercato pic.twitter.com/yWsx8bKiVZ

— Fabrizio Bocca (@fabriziobocca1) 11 Ιουλίου 2018

Non ci sarà altro uguale. Un (malinconico) Marca (Madrid) #CR7 #Juventus #calciomercato pic.twitter.com/EDSSdy4xpY

— Fabrizio Bocca (@fabriziobocca1) 11 Ιουλίου 2018

CIAO CRISTIANO (AS, Madrid) #CR7 #Juventus #calciomercato pic.twitter.com/JEBRjYLBE5

— Fabrizio Bocca (@fabriziobocca1) 11 Ιουλίου 2018

SERIE A KILLER (O Jogo Portogallo). I record che #CR7 può battere #Juventus #calciomercato https://t.co/IiODhkr4Mj pic.twitter.com/JtHY6zKrfl

— Fabrizio Bocca (@fabriziobocca1) 11 Ιουλίου 2018

CR Juve (A Bola, Portogallo) A 33 anni il trasferimento più caro della storia #CR7 #Juventus https://t.co/KtpQ0tGXwJ pic.twitter.com/PY19O5ZRly

— Fabrizio Bocca (@fabriziobocca1) 11 Ιουλίου 2018

Η ιταλική ομάδα θα δαπανήσει 105 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει τα δικαιώματα του Πορτογάλου επιθετικού από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Η μεταγραφή του παίκτη ο οποίος κέρδισε 5 φορές την «χρυσή μπάλα», είναι η 5η ακριβότερη στην ιστορία του ποδοσφαίρου μαζί με αυτή του Πολ Πογκμπά τον οποίο παραχώρησε η Γιουβέντους το 2017 στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Η πιο ακριβή μεταγραφή είναι του Νειμάρ από την Μπαρτσελόνα στην Παρί Σεν Ζερμέν το 2017 έναντι 222 εκατ. ευρώ, ενώ η μετακίνηση του Ρονάλντο το 2009 από την Μάντσεστερ στη Ρεάλ Μαδρίτης είχε στοιχίσει 95 εκατ. ευρώ.

Δείτε τις 15 πιο ακριβές μεταγραφές

Ονομα Από Σε Ποσό (ευρώ) Ετος
1. Νεϊμάρ Μπαρτσελόνα Παρί Σεν Ζερμέν 222 εκατ. ευρώ 2017
2. Κιλιάν Μπαμπέ Μονακό Παρί Σεν Ζερμέν 180 εκατ. ευρώ 2017
3. Φελίπε Κουτίνιο Λίβερπουλ Μπαρτσελόνα 160 εκατ. ευρώ 2018
4. Ουσμάν Ντεμπελέ Ντόρτμουντ Μπαρτσελόνα 140 εκατ. ευρώ 2017
5. Πολ Πογκμπά Γιουβέντους Μάντσεστερ Γ. 105 εκατ. ευρώ 2017
6. Κριστιάνο Ρονάλντο Ρεάλ Μ. Γιουβέντους 105 εκατ. ευρώ 2018
7. Γκάρεθ Μπέιλ Τότεναμ Ρεάλ Μαδρίτης 101 εκατ. ευρώ 2013
8. Κριστιάνο Ρονάλντο Μάντσεστερ Γ. Ρεάλ Μαδρίτης 95 εκατ. ευρώ 2009
9. Γκονζάλο Ιγκουαϊν Νάπολι Γιουβέντους 94 εκατ. ευρώ 2016
10. Νεϊμάρ Σάντος Μπαρτσελόνα 86 εκατ. ευρώ 2013
11. Ρομέλου Λουκάκου Εβερτον Μάντσεστερ Γ. 85 εκατ. ευρώ 2017
12. Λουίς Σουάρες Λίβερπουλ Μπαρτσελόνα 85 εκατ. ευρώ 2014
13. Χάμες Ροντρίγκες Μονακό Ρεάλ Μαδρίτης 80 εκατ. ευρώ 2014
14. Κέβιν Ντε Μπρούιν Βόλφσμπουργκ Μάντσεστερ Σίτι 75 εκατ. ευρώ 2015
15. Ανχελ Ντι Μαρία Ρεάλ Μαδρίτης Μάντσεστερ Γ. 74 εκατ. ευρώ 2014
16. Ζινεντίν Ζιντάν Γιουβέντους Ρεάλ Μαδρίτης 70 εκατ. ευρώ 2001

«Αστέρια» στη διαδρομή, Μαδρίτη-Τορίνο-Μαδρίτη

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν είναι ο μοναδικός παίκτης που έκανε τη διαδρομή, Μαδρίτη-Τορίνο ή, το αντίστροφο. Ο Πορτογάλος είναι το δεύτερο πιο «βαρύ» όνομα, μετά τον Ζινεντίν Ζιντάν, από αυτούς που στο παρελθόν αγωνίστηκαν στους δύο κορυφαίους συλλόγους.
Ας δούμε ποιοι ήταν αυτοί που φόρεσαν την φανέλα και των δύο συλλόγων στο παρελθόν:

ΑΛΒΑΡΟ ΜΟΡΑΤΑ
Ο πιο «φρέσκος»… Ο Μοράτα ήταν «προϊόν» των ακαδημιών της Ρεάλ κι όπως πολλοί άλλοι πριν από αυτόν αναγκάστηκε να φύγει για να βρει… την τύχη του. Αφότου εντάχθηκε στη Γιουβέντους το 2014 έναντι 20 εκ. ευρώ, κατάκτησε ισάριθμα νταμπλ στη Serie A, πριν επιστρέψει στους «μερένγκες» έναντι 30 εκ. ευρώ.

ΣΑΜΙ ΚΕΝΤΙΡΑ
Ένας πανέξυπνος και πολυσύνθετος αμυντικός μέσος, ο Σάμι Κεντίρα, αποχώρησε από την Στουτγκάρδη για την Μαδρίτη το 2010. Στην πενταετή θητεία του στη «βασίλισσα» πανηγύρισε ένα Champions League και ένα πρωτάθλημα Ισπανίας. Εντάχθηκε στην Γιουβέντους ως ελεύθερος το 2015 και από τότε στέφθηκε τρεις σερί χρονιές πρωταθλητής Ιταλίας.

ΜΙΚΑΕΛ ΛΑΟΥΝΤΡΟΥΠ
Ο εμβληματικός Δανός μπαλαντέρ έφυγε από την Μπρόντμπι για την Γιουβέντους το 1983, ωστόσο, δόθηκε δανεικός στη Λάτσιο για δύο σεζόν. Μετά από μία ανεπιτυχή τετραετή παρουσία στο Τορίνο, μετακόμισε στην Μπαρτσελόνα, απ΄ όπου έκανε μία ηχηρή μεταγραφή στην Ρεάλ Μαδρίτης, όπου πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου.

ΖΙΝΕΝΤΙΝ ΖΙΝΤΑΝ
Αφού «έφτιαξε» το όνομά του στην Μπορντό, ο Ζιντάν πήρε μεταγραφή στη Γιουβέντους το 1996. Δύο πρωταθλήματα, ένας τίτλος στο Μουντιάλ με την Γαλλία και ένα βραβείο Ballon d’Or αργότερα, ανάγκασαν την Ρεάλ να πραγματοποιήσει την πιο δαπανηρή μεταγραφή τότε στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Έγινε ο ηγέτης των «μερένγκες», κατακτώντας μαζί τους το Champions League σκοράροντας ένα από τα ωραιότερα γκολ όλων των εποχών στον τελικό εναντίον της Μπάγερ Λεβερκούζεν.

ΓΚΟΝΣΑΛΟ ΙΓΚΟΥΑΪΝ
Έκανε σπουδαίες εμφανίσεις στην Ρίβερ Πλέιτ, με αποτέλεσμα ο 19χρονος τότε Αργεντινός στράικερ να αποκτηθεί από την Ρεάλ Μαδρίτης έναντι 12 εκ. ευρώ. Πέτυχε 107 γκολ σε 190 συμμετοχές στη La Liga πριν πωληθεί στη Νάπολι το 2013. Μετά το πέρασμά του από τους «παρτενοπέι», ο Ιγκουαΐν «μετακόμισε» στο Τορίνο το 2016 έναντι του αστρονομικού ποσού των 90 εκ. ευρώ. Από τότε έχει κατακτήσει με τη «Μεγάλη Κυρία» δύο νταμπλ, ενώ ήταν από τους πρωταγωνιστές της πορείας της «Γιούβε» προς τον τελικό του Champions League, όπου είδε την ομάδα του να χάνει από την… πρώην (Ρεάλ Μαδρίτης).

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ/naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα