Κωνσταντίνος Ταχτσίδης: Το μακιγιάζ του φασισμού, απελευθέρωση απολύσεων… και άλλα ΝΕΑ

ΤΑ ΝΕΑ δεν είναι μια εφημερίδα που μπορείς να κρίνεις άκοπα από το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο ή από τα πολιτικά παιχνίδια εξουσίας που παραμόρφωσαν το πρόσωπό της.
ΤΑ ΝΕΑ δεν είναι ο Πρετεντέρης, ο Ψυχάρης και οι τράπεζες που παίζουν τη ζωή των εργαζομένων στα ζάρια.
ΤΑ ΝΕΑ είναι μια εφημερίδα που μπορείς, για παράδειγμα, να διαβάσεις την αξεπέραστης ποιότητας, κινηματογραφική κριτική του Άκη Καπράνου. Τα κοινωνιολογικής αξίας, μετα-κείμενα του Δημήτρη Μανιάτη.

Το εξαιρετικό καλλιτεχνικό και ελεύθερο ρεπορτάζ, αναλύσεις υψηλής ποιότητας.
ΤΑ ΝΕΑ είναι οι εργαζόμενοι. Είναι ένα σχολείο που δεν έπρεπε να κλείσει. Ένας ζωντανός οργανισμός που πρέπει να ξαναβρεί την ψυχή του… τα νέα (να) είμαστε εμείς.

Μπορεί η κυβέρνηση να μην είναι υπεύθυνη για το κλείσιμο του ΔΟΛ, αλλά θα πρέπει να μεριμνήσει ώστε σε κάθε μέσο ενημέρωσης -σε κάθε εταιρεία- που χρεοκοπεί με ευθύνη των διαπλεκόμενων ιδιοκτητών (που συνήθως έχουν «παρκαρισμένα» τα εκατομμύριά τους στο εξωτερικό), πρέπει να δίνεται η ευκαιρία στους εργαζομένους να αυτοδιαχειριστούν το Μέσο τους, με διευκόλυνση, διακανονισμό και μερική διαγραφή χρεών. Έτσι και στο ΔΟΛ… έτσι παντού!

*** Τσεκούρια, «ακτιβισμοί». Αρνήσεις ολοκαυτώματος, μισαλλόδοξα βιβλία και ακόμα πιο μισαλλόδοξες, ρατσιστικές και φασιστικές απόψεις. Εθνικιστικές κορώνες, καλέσματα σε δολοφονίες μεταναστών… και τόσα άλλα.
Δεν χρειάζεται καν να γράψω τα ονόματα. Ξέρετε ποιοι είναι. Ξέρετε πόσες δεκαετίες μοιράζονται τις ίδιες ιδέες με τη νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση.
Δεν άλλαξαν τα πρόσωπα, ούτε ο στόχος! Άσπρισε το μαλλί τους… ούτε η γνώμη άλλαξε, ούτε η κεφαλή τους.

*** Εξέλιξη σε περίοδο οικονομικής κρίσης είναι που πριν από 7 χρόνια, οι γραφικοί φασίστες στη Βουλή δεν ήταν ο Παναγιώταρος ο Λαγός και ο Κασιδιάρης… αλλά ο Άδωνις, ο Βορίδης και ο Πλεύρης!

*** Ο Γιάννης Βρούτσης, πόσταρε στο Twitter την άποψή του για το κόλλημα της αξιολόγησης. Και αν νομίζετε ότι το πρόβλημα του είναι οι ακραίες και εξευτελιστικές απαιτήσεις ΔΝΤΣόιμπλε, κάνετε μεγάλο λάθος! Μήπως είναι τα νέα προληπτικά μέτρα που ζητάνε τα νεοφιλελεύθερα κοράκια; Όχι βέβαια, στο ίδιο κόμμα ανήκουν με τους πιο πολλούς, στο ευρωκοινοβούλιο.
Όχι, το πρόβλημά του είναι που η υπουργός Έφη Αχτσιόγλου έχει θέσει βέτο στις ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα. «Απαράδεκτο το βέτο της υπουργού στις απολύσεις«, έγραψε ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ.
Ναι, καλά διαβάσατε, αυτοί που ούρλιαζαν υστερικά «ναι, αλλά για τους εργαζόμενους και τους άνεργους του ιδιωτικού τομέα δε μιλάτε«, θεωρούν πως το βέτο της υπουργού Εργασίας στις ομαδικές απολύσεις, είναι … «απαράδεκτο«!
Οι ντήλερ των πολυεθνικών και των λόμπυ στις Βρυξέλλες, αυτά που λέει ο Βρούτσης, ντρέπονται να τα πουν… γι’ αυτό άλλωστε είναι και τόσο συστημικά χρήσιμη, η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη!

*** Η είδηση πλέον δεν είναι: «Σε σκάνδαλο εμπλέκονται πρώην υπουργοί, βουλευτές και στελέχη ΝΔ & ΠΑΣΟΚ». Η είδηση είναι: «ΣΟΚ – Δείτε που ΔΕΝ είναι μπλεγμένοι πρώην υπουργοί, βουλευτές και στελέχη ΝΔ & ΠΑΣΟΚ»

*** Από τα πιο επικίνδυνα σαρκαστικά στον πλανήτη… ο δημοσιογράφος-εργολάβος ενημέρωσης, που αισθάνεται υποχρεωμένος στο αφεντικό του και έχει πειστεί για τα δίκια του! Σαν τους μαύρους, που τα λευκά αφεντικά προήγαγαν σε επιστάτες στις βαμβακοφυτείες των ΗΠΑ…

*** Βρε ναι, μαζί σας… και ο ΣΥΡΙΖΑ σανό μας ταΐζει. Αλλά τουλάχιστον το κάνει μόνος του, με δικιά του παραγωγή και όποιος μασήσει. Δεν έχει βάλει την Άρτα με τα Γιάννενα της διαπλοκής και σύσσωμο το λούμπεν αστικό συνονθύλευμα της μεταπολίτευσης, να σου το δώσουν με το πιρούνι στο στόμα.

Διαβάστε προσεκτικά τη δημοσίευση που έκανε η δημοσιογράφος του ΔΟΛ, Λώρη Κέζα στο facebook. Συμπυκνώνει, σε λίγες γραμμές, μια ιστορία που αρχίζει την εποχή του σημιτικού εκσυγχρονισμού και συνεχίζεται σήμερα πιο απροκάλυπτα από ποτέ. Αλήθεια ποιοι «επέτρεψαν σε δημοσιογράφους να μπουν στο μισθολόγιο τραπεζών» και ποιοι είναι αυτοί οι δημοσιογράφοι; Όχι ότι δεν πάει το μυαλό μας…

Keywords
Τυχαία Θέματα