Κωνσταντίνος Ταχτσίδης: Γιάννος… με δύο «ν»

*** «Προανακριτική για τα εξοπλιστικά της εποχής Παπαντωνίου», γράφει ο τίτλος. Λάθος. Η εποχή δεν ήταν του άλλοτε κραταιού «τσάρου» της οικονομίας, του Κώστα Σημίτη ήταν.

***Αν υπάρχει κάτι που ξεχνάνε επιμελώς τα ΜΜΕ όταν αναφέρονται στο πολιτικό προσωπικό που χρεοκόπησε τη χώρα, είναι οι τεράστιες ευθύνες της οχταετίας Σημίτη. Ο Παπαντωνίου, ο Άκης, ο Βενιζέλος (του νόμου περί ευθύνης υπουργών), ο Τσουκάτος, ο Μαντέλης, ο Πανταγιάς και τα δεκάδες

επιφανή στελέχη που βύθισαν τη χώρα στη διαπλοκή, ήταν συνεργάτες ενός πανίσχυρου πρωθυπουργού, όχι αυτόνομοι πυρήνες ανομίας…! Το υπουργικό συμβούλιο επί Σημίτη ήταν «άριστο» πριν γίνει μόδα η «αριστεία» από τη ΝΔ του Κυριάκου. Βασικά ο Σημίτης ήταν «Κυριάκος» πριν ο Κυριάκος καταλάβει ότι είναι «Σημίτης».

*** Α, για να μην το ξεχάσω… Ο γιος του Γιάννου Παπαντωνίου είναι από τα πρώτα 15 στελέχη που προκρίθηκαν από το Μητρώο της «ακαδημίας στελεχών» της ΝΔ. Όχι, δεν είναι πλάκα!

*** Σε άλλα νέα -που καθόλου δεν απασχολούν τα ΜΜΕ της διαπλοκής- και σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, o Άδωνις Γεωργιάδης, ως υπουργός υγείας, φέρεται να προσέφερε ένα «δώρο» της τάξης των 65 εκατ. ευρώ προς τις φαρμακευτικές και κυρίως στη Novartis,… έξι ημέρες προτού αποχωρήσει από το υπουργείο Υγείας.

***Σε ανάρτηση του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, σχετικά με τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento για τις σχέσεις Άδωνη – Novartis, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ απάντησε, σχεδόν ομολογώντας, με το αμίμητο: «οι πράξεις της κυβέρνησης Σαμαρά έχουν παραγραφεί». Στη συνέχεια, δε, φρόντισε να «δώσει στεγνά» και τον έτερο, ακροδεξιό και αντικαταστάτη του στο Υπ. Υγείας, Μάκη Βορίδη, γράφοντας παραληρηματικά, απευθυνόμενος προς τον Κ. Βαξεβάνη: «Τι λες βρε γελοίε. Δεν πρόλαβα καν να τα βγάλω εγώ, επί Βορίδη βγήκαν», αναφερόμενος στα ΦΥΚ (φάρμακα υψηλού κόστους) στα ιδιωτικά νοσοκομεία.

*** Για να πούμε πάντως και κάτι θετικό για τον Άδωνη… είναι πολύ καλός πωλητής. Αν είχαμε πάλι κατοχή, 10 λίτρα λάδι την ημέρα θα πουλούσε.

*** Λοβέρδος – Άδωνις – Βορίδης θα μείνουν στην ιστορία ως οι υπουργοί που «τσεκούρωσαν» τις δαπάνες και κατέστρεψαν σχεδόν ολοκληρωτικά τον τομέα της υγείας. Τουλάχιστον δεν είναι κατά της «επιχειρηματικότητας» και της «ιδιωτικής πρωτοβουλίας».

Λέμε για τα κακόγουστα, αντιαισθητικά σποτάκια του Ποταμιού αλλά και η διαφημιστική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ, δεν πάει πίσω:

ΣΟΚ: Ο Καββαδίας μας έχει προειδοποιήσει για τον Κυριάκο Μητσοτάκη πολλές δεκαετίες πριν:

Keywords
Τυχαία Θέματα