Κατρούγκαλος: Η νίκη του Μακρόν αποτελεί απόρριψη κατεστημένων πολιτικών

Η νίκη του Εμανουέλ Μακρόν αποτελεί απόρριψη κατεστημένων πολιτικών δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο FM 104,9».

Πρόκειται, όπως τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος, για μια νίκη, απόρριψη κατεστημένων πολιτικών, πολιτικών που έχουν φέρει μιζέρια στην Ευρώπη, πολιτικών που εφαρμόζονται σε όλη την ήπειρό μας. Σύμφωνα με τον ίδιο, η αντίδραση των πολιτών

σε αυτές τις κατεστημένες πολιτικές είναι ενστικτώδης και αμορφοποίητη και έγινε «ορατή» στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Και στην Ελλάδα, όπως είπε ο Γ. Κατρούγκαλος, δεν είναι δυνατόν να έχεις μια κοινωνική Ελλάδα σε μια αντικοινωνική Ευρώπη και ένας από τους λόγους που μένουμε Ευρώπη είναι για να την αλλάξουμε, προφανώς δεν θα την αλλάξουμε από αυτή τη γωνιά που βρισκόμαστε, αλλά γίναμε καταλύτης για κάτι τέτοιο […]».

Όλες αυτές οι τεκτονικές αλλαγές του πολιτικού συστήματος στην Ευρώπη αποτελούν και τους συνδετικούς κρίκους για την επίτευξη της αλλαγής, πρόσθεσε.

Ο Γ. Κατρούγκαλος υπογράμμισε πως τόσο η εκλογή του κ. Μακρόν, αλλά και η άνοδος των ποσοστών των ακροδεξιών δυνάμεων στην Ευρώπη αποτελούν δείγματα της απόρριψης των κατεστημένων πολιτικών που γίνονται από τους πολίτες με έναν τρόπο υποσυνείδητο, αυθόρμητο και συναισθηματικό, και οι δυνάμεις της Αριστεράς πρέπει να μορφοποιήσουν την αντίδραση αυτή.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα