«Καμία μείωση μισθών σε όσους υπηρετούν σήμερα στις ένοπλες δυνάμεις»

Ο πόνος της αντιπολίτευσης εστιάζεται στο ότι τελειώνει ο μνημονιακός δρόμος λέει ο Βίτσας Ξεκαθαρίζει ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις στα σημερινά στελέχη των ενόπλων δυνάμεων

«Δεν μειώνονται ούτε κατά ένα σεντ οι μισθοί των στελεχών που υπηρετούν σήμερα στις Ένοπλες Δυνάμεις. Αντίθετα θα υπάρξουν αυξήσεις στους ανώτερους βαθμούς».

Την διαβεβαίωση αυτή παρείχε μιλώντας στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, διευκρινίζοντας ότι η νέα

ρύθμιση για τα ειδικά μισθολόγια θα ισχύσει για αυτούς που θα βγουν από τη Σχολή Ευελπίδων μετά από 4 χρόνια.

Το θέμα έθεσε νωρίτερα κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια, κύρωσης μνημονίου συνεργασίας για τα εξοπλιστικά συστήματα μεταξύ Ελλάδας – Νορβηγίας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος ζητώντας από τον κ. Βίτσα αποσαφηνίσεις σχετικά με την νέα ρύθμιση.

«Η ειδική ρύθμιση προβλέπει ότι δεν θα έχουμε μειώσεις ή θα είναι ελάχιστες και στους ανώτερους βαθμούς, θα έχουμε και αυξήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός.

Ο κ. Βίτσας κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι ο πόνος της εστιάζεται στο ότι τελειώνει ο μνημονιακός δρόμος και δε θα σταματήσει η προσπάθεια της κυβέρνησης για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την δίκαιη αναδιανομή.

Ταυτόχρονα, ανέφερε ότι 15 Μαΐου θα ανοιχτούν οι προσφορές του διαγωνισμού για την ΕΛΒΟ ενώ διαβεβαίωσε ότι βάσει του «business plan», δεν θα χαθεί καμία από τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα