Αλλαγή… πλεύσης στη ΝΔ για την επίμαχη τροπολογία και τον Ιβάν Σαββίδη

Η Νέα Δημοκρατία φαίνεται πως αναγκάστηκε σε αλλαγή… πλεύσης σε ό,τι αφορά στην τροπολογία που κατέθεσε ο Δημήτρης Δημητριάδης και ψηφίστηκε στον νόμο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό και αφορά μεταξύ άλλων και τη ΣΕΚΑΠ.

Την περασμένη εβδομάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης άνοιξε μέτωπο με τον Ιβάν Σαββίδη, γεγονός που έφερε σε πολύ δύσκολη θέση τους βορειοελλαδίτες «γαλάζιους» βουλευτές,

αλλά και τους πρώην πρωθυπουργούς, Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή, οι οποίοι απουσίαζαν από την ψηφοφορία χωρίς να γνωστοποιήσουν την ψήφο τους.

Οι πιέσεις που δέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη διένεξή του με τον επιχειρηματία και πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ (εξέδωσε ανακοίνωση ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Φιλάθλων ΠΑΟΚ) τον ανάγκασαν να δώσει εντολή για αλλαγή «ρότας». Την αρχή έκανε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τζαβάρας, ο οποίος έκανε λόγο για τροπολογία που δεν έχει αναδρομική ισχύ, επιλέγοντας με αυτό τον τρόπο να ρίξει το βάρος σε τεχνικά ζητήματα και όχι ουσίας. Ενδεχομένως αύριο να βρουν – και να επικοινωνήσουν φυσικά από συγκεκριμένα ΜΜΕ – κάτι άλλο.

Η τροπολογία που ψηφίστηκε έχει ως μοναδικό σκοπό να προστατέψει τους εργαζόμενους από αφανείς υποχρεώσεις που οι προηγούμενες ιδιοκτησίες (και κυβερνήσεις;) έκρυβαν. Επειδή, μάλλον, στη ΝΔ εγκλωβίστηκαν στη στάση που τήρησαν, τώρα προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις…

Keywords
Τυχαία Θέματα