Καμία αύξηση στα τιμολόγια του ρεύματος

O υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος σημείωσε ότι το ρεύμα στην Ελλάδα δεν είναι πιο ακριβό απ’ ότι στην Ευρώπη Πεποίθησή ότι η τρίτη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί έως τον Δεκέμβριο

«Δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στο ρεύμα» δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης και πρόσθεσε ότι αυτό που συζητείται είναι η ρύθμιση των παλιών ΟΙΚΟ που χρωστάμε στη ΔΕΗ στα έτη πριν το 2015.

«Καθώς

άλλαζε η κατανάλωση είχαμε απότομη αύξηση των λογαριασμών, καθώς άλλαζε η κλίμακα ανέβαινε και η ΟΙΚΟ. Από φέτος προσπαθούμε σε συνεργασία με τη ΡΑΕ να αλλάξουμε τον τρόπο τιμολόγησης ώστε να υπάρχει πιο γραμμική αύξηση», είπε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Σταθάκης σημείωσε ότι το ρεύμα στην Ελλάδα δεν είναι πιο ακριβό απ’ ότι στην Ευρώπη καθώς είναι στο μέσο όρο και μιλώντας για τα μεγάλα έργα διασύνδεσης των νησιών ανέφερε ότι το πρώτο έργο που ολοκληρώνεται για τη διασύνδεση των νησιών είναι οι Κυκλάδες Α και μετά οι Β. «Προχωράει η διασύνδεση Κρήτης και Πελοποννήσου ως το 2020 και 2023», είπε επίσης. «Γίνεται προσπάθεια επιτάχυνσης της διασύνδεσης της Κρήτης», πρόσθεσε.

Πεποίθησή ότι η τρίτη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί έως τον Δεκέμβριο

Την πεποίθησή του ότι η τρίτη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί έως τον Δεκέμβριο, ώστε «να κλείσει τον Ιούλιο του 2018 το πρόγραμμα και να βγει η χώρα από τα Μνημόνια» εξέφρασε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

«Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να πάμε πολύ γρήγορα» πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι μετά τη λήξη της ρύθμισης προστασίας για την πρώτη κατοικία, στα τέλη του έτους, θα έρθει νέα ρύθμιση την οποία η κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί με τους δανειστές.

Ξεκαθάρισε πως όλες οι θέσεις εργασίας στις, υπό απόσχιση από τη ΔΕΗ, λιγνιτικές μονάδες θα διασφαλιστούν, σημειώνοντας πως στόχος της κυβέρνησης με το σχέδιο που κατέθεσε είναι η προσέλκυση επενδύσεων. «Δεν υπάρχει άλλο σενάριο για τους εργαζόμενους» είπε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε πως υπάρχουν κάποιες επιφυλάξεις από τις Βρυξέλλες στο σχέδιο που κατατέθηκε, ενώ για τις υδροηλεκτρικές μονάδες υπογράμμισε πως δεν θα αποσχιστούν από τη ΔΕΗ.

Σχετικά με την επένδυση του Ελληνικού εκτίμησε ότι θα προχωρήσει απρόσκοπτα και ότι οι αποφάσεις του ΚΑΣ δεν θα επηρεάσουν τις περιοχές ανοικοδόμησης που περιλαμβάνονται στο σχέδιο.

Σημείωσε ακόμα ότι έως το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί και το σχέδιο για να γίνει η ΛΑΡΚΟ βιώσιμη εταιρεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα