Και τρίτη συγκέντρωση υπέρ του Ερντογάν ακυρώνεται στη Γερμανία

Συνεχίζεται η ένταση ανάμεσα σε Βερολίνο και Άγκυρα αφού ακόμα μια συγκέντρωση υποστηρικτών του Τούρκου προέδρου Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν στην Γερμανία ακυρώθηκε, σύμφωνα με την αστυνομία. Είναι η τρίτη στη σειρά συγκέντρωση υπέρ του Ερντογάν που ακυρώνεται σε μόλις δύο ημέρες και μετά την σύλληψη του ανταποκριτή της Die Welt – στο πλαίσιο των εκκαθαρίσεων στα ΜΜΕ

– από τις τουρκικές αρχές ο οποίος κατηγορείται για διασπορά προπαγάνδας υπέρ μιας τρομοκρατικής οργάνωσης, υποκίνηση του κοινού στη βία και υποκίνηση μίσους.

«Ο διαχειριστής του Golden Palast γνωστοποίησε σήμερα στον διοργανωτή (της εκδήλωσης) ότι δεν θα του διαθέσει την αίθουσα την Κυριακή το βράδυ. Η σύμβαση μεταξύ του ιδιοκτήτη του χώρου και του διαχειριστή αποκλείει τη διεξαγωγή πολιτικών εκδηλώσεων» επισήμανε η τοπική αστυνομία κι ενώ ο Τούρκος υπουργός Οικονομίας, Νιχάτ Ζεϊμπεκτσί, επρόκειτο να συμμετάσχει σε αυτήν τη συγκέντρωση που ήταν αφιερωμένη στο δημοψήφισμα του Απριλίου για τη συνταγματική αναθεώρηση, η οποία προβλέπει την ενίσχυση των εξουσιών του επικεφαλής του τουρκικού κράτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα