«Καμπάνα» στη Μπαστιά για ρατσιστικά συνθήματα οπαδών στον Μπαλοτέλι (εικόνα)

Βαριά τιμωρία επέβαλε η πειθαρχική επιτροπή της γαλλικής λίγκας στη Μπαστιά, εξαιτίας ρατσιστικών συνθημάτων από μερίδα οπαδών της ομάδας, που είχαν ως στόχο τον Μάριο Μπαλοτέλι.

Η επιτροπή υποχρεώνει τον σύλλογο της Κορσικής να κλείσει για τους επόμενους τρεις εντός έδρας αγώνες τμήμα των εξεδρών του γηπέδου της, ενώ τον τιμώρησε και με αφαίρεση ενός βαθμού, ποινή που όμως έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και θα τεθεί σε εφαρμογή μόνο αν επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό.

Η υπόθεση αφορά την αναμέτρηση της Μπαστιά με τη Νις

(1-1), που έγινε τον Ιανουάριο. Η Μπαστιά έχει ήδη εντοπίσει και αποκλείσει από το γήπεδο έναν οπαδό της, που «συνελήφθη» από τις κάμερες ασφαλείας του γηπέδου να μιμείται κραυγές μαϊμούς σε βάρος του Μπαλοτέλι. Το περιστατικό είχε προβληθεί από όλα τα ΜΜΕ της Γαλλίας.

Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής μάλιστα με ένα μήνυμα το οποίο συνοδευόταν από μια μαύρη φωτογραφία είχε αναφέρει τότε τα εξής στο λογαριασμό του στο Instagram: «Χθες, το αποτέλεσμα κόντρα στην Μπαστιά ήταν ορθό. Θα δουλέψουμε περισσότερο και θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Ο διαιτητής ήταν επίσης καλός, όμως έχω μια ερώτηση για τον κόσμο της Γαλλίας».

«Είναι φυσιολογικό που οι οπαδοί της Μπαστιά έκαναν ήχους πιθήκου και ‘ου, ου’ σε όλο το παιχνίδι και κανείς από τις ‘πειθαρχικές επιτροπές’ δεν είπε κάτι; Δηλαδή, ο ρατσισμός στη Γαλλία είναι ΝΟΜΙΜΟΣ; Ή μόνο στη Μπαστιά; Το ποδόσφαιρο είναι ένα φανταστικό άθλημα. Αυτός ο κόσμος, όπως οι φίλαθλοι της Μπαστιά, το κάνουν άθλιο» και κλείνει το μήνυμα με τη φράση «Πραγματική ντροπή».

Yesterday the result against Bastia was right.. we will work more and try to get our objective.. the referee was good too but I have a question for French people.. Is it normal that Bastia supporters make monkey noise end «uh uh» for the whole game and no one of the «commissions discipline » say nothing? So is racism LEGAL in France? Or only in Bastia ? Football is an amazing sport .. those people like Bastia supporters make it horrible ! VERGOGNA DAVVERO. UNE VRAIE HONTE .

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mario Balotelli (@mb459) στις Ιαν 21, 2017, 2:14πμ PST

Keywords
Τυχαία Θέματα