Ισχυρός σεισμός 7,1 βαθμών στο Περού – Δύο νεκροί, 65 τραυματίες και 17 αγνοούμενοι (εικόνες – video)

Ισχυρός σεισμός έπληξε το πρωί της Κυριακής την ακτή του νότιου Περού, ανακοίνωσε το Γεωλογικό Παρατηρητήριο των ΗΠΑ (USGS) με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε σπίτια και δρόμους και να σκοτωθούν δύο άνθρωποι, 65 να τραυμτισθούν και 17 να αγνοούνται.

Ο σεισμός μεγέθους 7,1 βαθμών σημειώθηκε στις 11:18 (ώρα Ελλάδας) και είχε εστιακό βάθος περίπου 10 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το USGS.

Το Γεωφυσικό Ινστιτούτο της κυβέρνησης του Περού ανακοίνωσε πως ο σεισμός είχε μέγεθος 6,7 βαθμούς και το επίκεντρό του βρισκόταν στο Λόμας, στη νότια περιφέρεια Αρεκίπα.

Η κυβερνήτης της Αρεκίπα Γιαμίλα Οσόριο έκανε γνωστό μέσω του Twitter πως ένας 55χρονος άνδρας σκοτώθηκε στην πόλη Γιάουκα όταν έπεσε επάνω του ένας βράχος. Ο Χόρχε Τσάβες, επικεφαλής του Ινστιτούτου Πολιτικής Άμυνας του Περού (INDECI), δήλωσε στον τοπικό ραδιοσταθμό RPP πως ένας δεύτερος άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην πόλη Μπέγια Ουνιόν.

«Έχουν πληγεί αρκετά σπίτια και είναι πιθανό ο απογισμός των νεκρών και των τραυματιών να αυξηθεί», δήλωσε ο Τσάβες.

Ο υπουργός Υγείας του Περού δήλωσε πως 17 άνθρωποι αγνοούνται μετά την κατάρρευση εξαιτίας του σεισμού ενός αυτοσχέδιου ορυχείου ανατολικά της παραλιακής πόλης Τσάλα.

Αρεκτοί δήμοι είναι χωρίς ηλεκτρικό ενώ σπίτια και δρόμοι έχουν καταρρεύσει, δήλωσε η Οσόριο. Πολλοί κάτοικοι της παραλιακής πόλης Λόμας εγκατέλειψαν τα σπίτια τους έπειτα από έναν μετασεισμό, πρόσθεσε η ίδια.

#PorSiNoLoVio | Vecinos se llevan dinero de motorista accidentado en #Chiquimula https://t.co/3DK3FN50Fs pic.twitter.com/GDRb5eSjZZ

— Prensa Libre (@prensa_libre) 14 January 2018

Ο σεισμός έγινε επίσης αισθητός στη βόρεια Χιλή, τον νότιο γείτονα του Περού. Οι χιλιανές αρχές ανακοίνωσαν πως δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα, ζημιές σε υποδομές ή διακοπές στην ηλεκτροδότηση ή την υδροδότηση.

Οι ναυτιλιακές αρχές του Περού ανακοίνωσαν πως δεν προκλήθηκε τσουνάμι από τον σεισμό. Η κυβερνήτης της Αρεκίπα Γιαμίλα Οσόριο δήλωσε μέσω του Twitter πως 20 «ελαφρά τραυματίες» έχουν αναφερθεί στην πόλη Κάτσα, όπου σημειώθηκαν μικρές υλικές ζημιές και μερικοί δρόμοι έχουν καταρρεύσει.

|@inter_pl| Terremoto en Perú, de magnitud 7.1 grados, deja al menos 16 heridos. El sismo se registró a 40 kilómetros al suroeste de Acari, Arequipa. Así se vivió: pic.twitter.com/T4Dboye34N

— Prensa Libre (@prensa_libre) 14 January 2018

Keywords
Τυχαία Θέματα