Ημαθία: Σε Αγία Βαρβάρα και Βεργίνα το πρώτο κουδούνι για τα προσφυγόπουλα

Το μεσημέρι της Δευτέρας 27 Μαρτίου, χτύπησε το πρώτο κουδούνι για τα προσφυγόπουλα στο Δημοτικό Σχολείο της Αγίας Βαρβάρας.

Γύρω στις 2 το μεσημέρι κατέφθασε στο σχολείο το λεωφορείο το οποίο μετέφερε τους μαθητές, συνοδευόμενους από μια ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στον χώρο της συγκεκριμένης δομής.

Πρόκειται για παιδιά, τα οποία τους τελευταίους μήνες φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο της Βέροιας και προέρχονται από το Κέντρο Φιλοξενίας Καλοχωρίου της Θεσσαλονίκης.

Τα

παιδιά θα μετακινούνται σε καθημερινή βάση με λεωφορείο προς το σχολείο τους.

Σήμερα ήταν η πρώτη μέρα που επισκέφτηκαν τον χώρο του Σχολείου και τους υποδέχτηκαν ο πάτερ Ευλόγιος, ο Δ/ντής της Α/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας κ. Διαμαντόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Βέροιας κ. Σοφιανίδης, ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Κωνσταντινίδης, η Εκπαιδευτικός – συντονίστρια κ. Μπέτσα, υποστηρικτές του ΠΑΜΕ και κάτοικοι του χωριού.

Η υποδοχή ήταν ιδιαίτερα θερμή, τα παιδιά κατέφθασαν με διάθεση και χαμόγελα και όλα κύλησαν ευχάριστα. Τους μαθητές τους περίμεναν διάφορα δώρα και μπαλόνια στον προαύλιο χώρο του Σχολείου.

Σε ένα ιδιαίτερα χαρούμενο κλίμα, οι 21 μαθητές πήραν τις θέσεις τους στα θρανία του 6/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Βαρβάρας και ξεκίνησαν τα μαθήματα.

Σε δηλώσεις του ο π. Ευλόγιος, επεσήμανε: «Ο θεός της ειρήνης να ευλογεί όλο τον κόσμο. Να φωτίζει όλους να πράττουμε το καλό και το αγαθό. Αυτό προστάζει ο Χριστός μας. Καλή αρχή στα παιδιά. Να δώσει ένα τέλος στους πολέμους ο Θεός.»

Keywords
Τυχαία Θέματα