Ηχηρό «άδειασμα» στον Καραμανλή από τη ΝΔ για τη συνταγματική αναθεώρηση

Την εικόνα ενός βαθιά διχασμένου κόμματος δείχνει η ΝΔ με «φόντο» τη δημόσια συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση, θέμα το οποίο έφερε στην επιφάνεια ξανά τις παρασκηνιακές «μαχαιριές» στο εσωτερικό της, με στόχο τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Το παραπάνω συμπέρασμα έγινε αρκετά ευδιάκριτο και μάλιστα σε ανακοίνωση της ΝΔ που αφορούσε στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνταγματική αναθεώρηση.

«Τον

Νοέμβριο του 2006 ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ο βουλευτής που εισηγήθηκε να ενταχθεί στην αναθεώρηση η αλλαγή του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην εν λόγω ανακοίνωση της ΝΔ, φράση η οποία αποτελεί ξεκάθαρο «καρφί» προς τον Κώστα Καραμανλή, αν συνυπολογιστεί το γεγονός ότι δύο χρόνια αργότερα, το 2008, πραγματοποιήθηκε αναθεώρηση του Συντάγματος, χωρίς ωστόσο να προβλέπει… αλλαγή του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών.

Τελικά, φαίνεται πως είναι περισσότερα αυτά που χωρίζουν τις «γαλάζιες φράξιες» από εκείνα που της ενώνουν και σε ένα από αυτά φαίνεται πως ανήκει και η συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση…

Keywords
Τυχαία Θέματα