Η Βόρεια Κορέα φτιάχνει ξανά το… iPad

Το ότι η Βόρεια Κορέα παράγει tablet και υπολογιστές δεν είναι κάτι καινούργιο, ωστόσο το νέο είναι ότι η κρατική εταιρεία Myohyang IT, ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός tablet που ονομάζεται… iPad.

Οι λάτρεις των συσκευών της Apple μάλλον θα απογοητευτούν – ή ενδεχομένως

θα γελάσουν ειρωνικά – καθώς τα χαρακτηριστικά του Ryonghung iPad, όπως ονομάζεται, δεν έχουν σχέση με αυτά του αυθεντικού iPad.

Σύμφωνα με NK News, όπως αναφέρει το Engadget, το Ryonghung iPad διαθέτει πληκτρολόγιο, 1,2GHz επεξεργαστή, 1G Ram, 8GB σκληρό δίσκο, δυνατότητα σύνδεσης με HDMI, οθόνη 8 ιντσών και ζυγίζει 250g.

Latest iPad model emerges from North Korea. (Seen in Foreign Trade magazine) pic.twitter.com/5I3UcGHp4O

— Tongil Tours (@TongilTours) May 30, 2017

Σε αντίθεση με τα προϊόντα της Apple, το Ryonghung iPad έχει μόνο 40 εφαρμογές, εκ των οποίων η μια «μπορεί να διαγνώσει έως και 1.200 ασθένειες».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η βόρεια Κορέα αντιγράφει μια συσκευή της Apple, καθώς εταιρείες της χώρας έχουν δημιουργήσει κλώνους του iMac, ενώ η κυβέρνηση πριν μερικά χρόνια λάνσαρε ένα λειτουργικό σύστημα που βασίζεται στα Linux, ονομάζεται Red Star και θυμίζει το OS X. Μάλιστα ο ηγέτης της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν είναι γνωστός λάτρης των προϊόντων της Apple, όπως φαίνεται και από την παρακάτω φωτογραφία:

Keywords
Τυχαία Θέματα