«Η τρίτη αξιολόγηση θα κλείσει σύντομα και ομαλά», αναφέρει ο Ρέγκλινγκ

Την αισιοδοξία του ότι η τρίτη αξιολόγηση θα κλείσει σύντομα εκφράζει ο Κλάους Ρέγκλινγκ στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

«Εάν η ελληνική κυβέρνηση συνεχίσει στο ίδιο πλάνο των μεταρρυθμίσεων, η τρίτη αξιολόγηση θα κλείσει ομαλά και η εκταμίευση της δόσης είναι πιθανό να εγκριθεί στις αρχές του 2018», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ευρωπαίος αξιωματούχος στη γερμανική εφημερίδα.

Σε ερώτηση για τις ελληνικές τράπεζες, ο επικεφαλής του ESM υποστήριξε

ότι «είμαστε πολύ χαρούμενοι που οι αναχρηματοδοτικές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών ήταν τελικά πολύ μικρότερες και χάρη στην καλή δημοσιονομική δουλειά που έχει συντελεστεί, το ποσό που έχει απαιτηθεί είναι πολύ μικρότερο των 86 δισ. ευρώ που είχαν υπολογιστεί. Μέχρι σήμερα ο ESM έχει διαθέσει 40 δισ. ευρώ και θα διατεθούν περαιτέρω κεφάλαια μέχρι το τέλος του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018».

Σχετικά με το χρέος, ο ίδιος είπε ότι για να συμβεί η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους μετά το πέρας του προγράμματος θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και να συμφωνήσουν σε αυτή την κατεύθυνση και οι άλλοι εταίροι. Η αντικατάσταση των «ακριβών» δανείων της χώρας με δάνεια από τον ESM διασφαλίζει την σταθερότητα στον τομέα του χρέους».

Keywords
Τυχαία Θέματα