«Η πρόταση για την ΠΓΔΜ θα έχει την πλειοψηφία των βουλευτών»

Στο ζήτημα του ονόματος της ΠΓΔΜ αναφέρεται ο Νίκος Κοτζιάς, τονίζοντας «η πρόταση θα είναι εξαιρετικά καλή και θα έχει και την πλειοψηφία των βουλευτών που σκέφτονται πατριωτικά και εθνικά υπεύθυνα».

Συκεκριμένα, ο κ. Κοτζιάς αναφορικά με το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ τόνισε στο Ρ/Σ Real fm ότι «η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συμβάλει στη λύση

του», εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα υπάρξει η σχετική πλειψηφία στη Βουλή, καθώς «η πρόταση θα είναι εξαιρετικά καλή», ενώ χαρακτήρισε ως «γελοίο» το αίτημα της ΝΔ για παραίτηση της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «θα έπρεπε να έχει διδαχθεί από την ιστορία του» και να μην «κινεί το δάκτυλο σε εμάς που θα το λύσουμε».

Ερωτηθείς σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις τουρκικές φωνές περί Χάγης ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι «όποιος στηρίζει και υποστηρίζει το διεθνές δίκαιο είναι καλοδεχούμενος», ενώ αναφορικά με τα επόμενα βήματα για την επίλυση του Κυπριακού τόνισε τη σημασία μίας καλά προετοιμασμένης διάσκεψης, στη βάση της συζήτησης πρωτίστως για το θέμα των εγγυήσεων και του κατοχικού στρατού που παραβίασαν οι Τούρκοι που είναι και το πραγματικό πρόβλημα που έθεσε η χώρα μας.

Ειδικότερα για το θέμα της ΠΓΔΜ, ο κ. Κοτζιάς τόνισε ότι θα πρέπει από την πλευρά της να εξαλειφθεί κατά τον καλύτερο τρόπο ο αλυτρωτισμός, τονίζοντας τη σημασία της αποκατάστασης τής εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δύο χώρες.

Εμπιστοσύνη στην οποία -όπως είπε ο υπουργός- συνέβαλαν την τελευταία διετία τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), τα οποία «αποδείχθηκαν πολύ ωφέλιμα για τους λαούς». Προανήγγειλε δε «ένα μεγάλο βήμα στα ΜΟΕ, το άνοιγμα των συνοριακών διόδων ανάμεσα στην Ελλάδα και στη γείτονα βόρεια χώρα στη λίμνη των Πρεσπών, που πρέπει να αξιοποιηθεί, και θα αξιοποιηθεί, για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής», σημειώνοντας ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει υποσχεθεί ισχυρά κονδύλια που θα συμβάλλουν στη διαμόρφωση της απαραίτητης υλικοτεχνικής υποδομής για την ανάπτυξη και την αναβάθμιση της περιοχής».

Keywords
Τυχαία Θέματα