Η Μαρίν Λεπέν αντέγραψε σχεδόν ολόκληρη ομιλία του Φιγιόν (video)

Τουλάχιστον τέσσερις παραγράφους αντέγραψε σχεδόν αυτολεξεί η Λεπέν στη χθεσινή της ομιλίαΘέμα στα γαλλικά και διεθνή μέσα έχει γίνει το νέο «στραβοπάτημα» της Λεπέν

Τη στιγμή που η Γαλλία και η Ευρώπη μετρούν αντίστροφα για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας, η ακροδεξιά υποψήφια, Μαρίν Λεπέν, χάνει ολοένα έδαφος από τον αντίπαλο της Εμανουέλ Μακρόν και επιστρατεύει όλα τα πιθανά μέσα για να καλύψει τη διαφορά.

Το

νέο «στραβοπάτημα» της Λεπέν είναι αρκετά μεγάλο, καθώς η υποψήφια με το Εθνικό Μέτωπο αντέγραψε ένα μεγάλο μέρος από μία παλιότερη προεκλογική ομιλία του Φρανσουά Φιγιόν.

Αναλυτικότερα, σε χθεσινή (1η Μαϊου) προεκλογική της ομιλία η υποψήφια του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου έκλεψε ολόκληρα τμήματα από ομιλία του συντηρητικού προεδρικού υποψηφίου Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος δεν κατάφερε να περάσει στο β΄ γύρο.

! Watch this, even if you don’t speak French: Le Pen plagiarizing verbatim a mid-April speech from Francois Fillon. pic.twitter.com/JHo5YODxHS

— Taniel (@Taniel) 1 Μαΐου 2017

Τουλάχιστον τέσσερις παραγράφους απ’ την ομιλία που εκφώνησε ο πρώην πρωθυπουργός στις 15 Απριλίου αντέγραψε σχεδόν αυτολεξεί η Λεπέν στη χθεσινή της ομιλία.

Στις παραγράφους αυτές γίνεται αναφορά στη μεγάλη σημασία της Γαλλίας λόγω της γεωγραφικής της θέσης και της γλώσσας της καθώς και για τον δρόμο που καλείται να ακολουθήσει η χώρα τον 21ο αιώνα.

Η αντίδραση από το Εθνικό Μέτωπο

Κληθείς να σχολιάσει τα περί λογοκλοπής, ο αναπληρωτής πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου, Φλοριάν Φιλιπό δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως «ήταν ένα σύντομο πέρασμα σε μια ομιλία για τη Γαλλία», από την πλευρά της υποψήφιας που όπως φαίνεται δεν είναι αιρετική.

Βέβαια, πολλοί είναι αυτοί που αντιλήφθηκαν την ομοιότητα των δύο ομιλιών, με αποτέλεσμα το κατόρθωμα της Λεπέν να φιγουράρει σε αρκετές γαλλικές εφημερίδες, αλλά και σε όλα τα social media.

Η ομοιότητα δεν σταματά σε αυτό το απόσπασμα», γράφει η γαλλική εφημερίδα Liberation, σημειώνοντας πως και σε άλλα σημεία της ομιλίας της, η Μαρίν Λεπέν φαίνεται πως «εμπνεύστηκε» από εκείνη του Φρανσουά Φιγιόν.

Την ίδια… έλλειψη έμπνευσης είχε και η σύζυγος του προέδρου των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ, όταν εκφώνησε λόγο στο Εθνικό Συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στο Κλίβελαντ, αντιγράφοντας μία ομιλία της Μισέλ Ομπάμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα