Συνάντηση αύριο της ΕΝΠΕ με τον Πρωθυπουργό

10:41 2/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνεργασία με τον Πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, Κώστα Αγοραστό, εν’ όψει της αυριανής συνάντησης με τον Πρωθυπουργό, είχε στη Ρόδο ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

Η ατζέντα της συνάντησης περιελάμβανε θέματα που άπτονται της επικείμενης αλλαγής του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας της Αυτοδιοίκησης (Καλλικράτης), στο σκέλος που αφορά τις Περιφέρειες, καθώς και θέματα σχετικά με το παραγωγικό μοντέλο της χώρας και το ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι Περιφέρειες στην διαδικασία παραγωγικής ανασυγκρότησης, σε συνάρτηση και με το δυσμενές δημοσιονομικό

περιβάλλον.

Σε κοινή Συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου επεσήμαναν ως πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός της χώρας ξεκινά τη συζήτηση για την παραγωγική ανασυγκρότηση, με τους Περιφερειάρχες, απόρροια και αναγνώριση της μέχρι σήμερα λειτουργίας τους, με τρόπο υπεύθυνο, σοβαρό, απαλλαγμένο από ιδεοληψίες και λαϊκισμούς και με μόνο στόχο τη στήριξη της κοινωνίας και της οικονομίας, σε επίπεδο Περιφερειών, αλλά και της χώρας συνολικά.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ, Κώστας Αγοραστός, σ’ ένα περιβάλλον ασταθές και αβέβαιο, που δημιουργεί κινδύνους και τοξικότητα, οι Περιφέρειες παρέμειναν και παραμένουν σταθερά προσηλωμένες στο σκοπό τους, με σεβασμό και ενδιαφέρον για τον άνθρωπο και την κοινωνία. Ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές για τη χώρα μας, αναλάβαμε την προσωπική μας ευθύνη η οποία ανάγεται σε συλλογική και εθνική ευθύνη. Με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, μακριά από τον λαϊκισμό και την μικροπολιτική.

«Γι’ αυτό και είμαστε αξιόπιστοι συνομιλητές σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην Επιτροπή των Περιφερειών, αλλά και σε εθνικό επίπεδο. Ίσως αυτός είναι ο λόγος που ο Πρωθυπουργός, τη μεγάλη προσπάθεια παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, την ξεκινά με τους 13 Περιφερειάρχες, σε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου την Τετάρτη».

Keywords
Τυχαία Θέματα