Η ΛΑ.Ε. πήγε «Ομπίντα» (εικόνες)

Κάθε αριστερός -και μη- που σέβεται τον εαυτό του οφείλει να δει την παράσταση του Νίκου Κοτανίδη, «Ομπίντα» σχετικά με τον Νίκο Ζαχαριάδη.

Μετά τον Αλέξη Τσίπρα, που τις μέρες των Χριστουγέννων βρέθηκε στο ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» ώστε να παρακολουθήσει την παράσταση, τώρα και μέλη της ΛΑ.Ε. πήγαν να δουν τον Γιώργο Κοτανίδη να αποτυπώνει τις τελευταίες μέρες του επί χρόνια Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ, Νίκου Ζαχαριάδη στην εξορία.

Η θεατρική

βραδιά είχε διοργανωθεί από την ιστοσελίδα iskra, ενώ η συζήτηση μετά την παράσταση όπως είναι φυσικό περιστράφηκε κυρίως στην πολυτάραχη αγωνιστική ζωή και το έργο του επί 25 κρίσιμα χρόνια Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ Ν. Ζαχαριάδη αλλά και το τραγικό τέλος του, με την αυτοκτονία του στο Σοργκούτ της Σιβηρίας το 1973 και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εξωθήθηκε στην αυτοκτονία για την οποία είχαν την ευθύνη τόσο το ΚΚΣΕ, τότε αλλά και το ΚΚΕ.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στην παρέμβαση του τόνισε ότι ο Νίκος Ζαχαριάδης, ανεξάρτητα από διαφωνίες και συμφωνίες, υπήρξε ένας μεγάλος κομμουνιστής, ένας αδιαμφισβήτητος ηγέτης και επαναστάτης και ταυτόχρονα φλογερός πατριώτης και αλύγιστος αγωνιστής.

Keywords
Τυχαία Θέματα