Παππάς: Ατμομηχανή της νέας ανάπτυξης ο τομέας των τηλεπικοινωνιών

«Ο τομέας της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών πρέπει να αποτελέσει την ατμομηχανή της νέας ανάπτυξης στη χώρα και χρειάζεται ένα στρατηγικό όραμα για να γίνει η Ελλάδα και ψηφιακός κόμβος εκτός από εμπορικός και ενεργειακός».

Αυτό τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Αντώνη Τουρλιδάκη και τον πρόεδρο του ΤΕΙ Νίκο Ασημόπουλο,

στο Τμήμα Μηχανικών, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, στην Κοζάνη.

Ο κ. Παππάς είπε ότι η Ελλάδα είναι στην 26η θέση μεταξύ των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) σε ό,τι αφορά τους δείκτες τεχνολογίας, πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών και μπορεί το στοιχείο αυτό να προκαλεί μια απογοήτευση, δείχνει ωστόσο το μέγεθος των δυνατοτήτων που υπάρχουν για να υπάρξει μια αλματώδης ανάπτυξη σ’ αυτόν τον τομέα.

Ο κ. Παππάς πρόσθεσε ότι «η ανάπτυξη στον τομέα της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών μπορεί να βελτιώσει την αποδοτικότητα και την παραγωγικότητα ολόκληρης της οικονομίας».

Ο υπουργός θα μιλήσει το απόγευμα σε πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, στο κτίριο της παλιάς Νομαρχίας, ολοκληρώνοντας έτσι τη διήμερη περιοδεία του στη Δυτική Μακεδονία.

Keywords
Τυχαία Θέματα