Η γερμανική αστυνομία μηνύει ακροδεξιά βουλευτή για ρατσιστικά μηνύματα

Μήνυση κατά μιας ακροδεξιάς βουλευτού για ρατσιστικό μήνυμα κατά μουσουλμάνων προσφύγων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα καταθέσει η γερμανική αστυνομία, δηλώνοντας πως η βουλευτή μπορεί δυνάμει να κατηγορηθεί για «υποκίνηση μίσους».

Στο μήνυμά της στο Twitter και το Facebook την Πρωτοχρονιά η βουλευτής της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD), Μπέατριξ φον Στορτς, καταδίκαζε

το γεγονός ότι η αστυνομία της Κολωνίας δημοσίευσε και στα αραβικά τα μηνύματά της για προσοχή και ενημέρωση του τοπικού πληθυσμού κατά τους εορτασμούς για την Πρωτοχρονιά.

Η Μπέατριξ φον Στορτς «Τι στον διάβολο συμβαίνει σε αυτήν τη χώρα; Γιατί η αστυνομία δημοσιεύει πλέον τα επίσημα μηνύματά της στα αραβικά;».

«Απευθύνεται με αυτό το μέσο στις ορδές των βαρβάρων, των μουσουλμάνων και των βιαστών ανδρών, προσπαθώντας να τους καλοπιάσει;» προσέθετε σε σαφή αναφορά της στις σεξουαλικές επιθέσεις που είχαν δεχθεί τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς του 2016 πολλές γυναίκες στην Κολωνία από νεαρούς μετανάστες.

Πάντως τόσο το Twitter όσο και το Facebook απέσυραν το αμφιλεγόμενο αυτό μήνυμα από τους λογαριασμούς της βουλευτού της AfD, βάσει ενός νέου νόμου στη Γερμανία που έχει στόχο να αποφεύγεται η ανάρτηση μηνυμάτων υποκίνησης μίσους στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Η Μπέατριξ φον Στορτς καταδίκασε στη συνέχεια «το τέλος του κράτους δικαίου στη Γερμανία».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα