Η εντυπωσιακή λιμουζίνα του Ερντογάν (εικόνες – video)

Εντύπωση προκάλεσε η θωρακισμένη, πανάκριβη, λιμουζίνα που μετέφερε στην Αθήνα τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο λόγος για την επιβλητική Mercedes Maybach S 600 Guard. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο βάρους 5,1 τόνων, με πλαίσιο από κράμα τιτανίου, πόρτες ενισχυμένες με 13 εκατ. πάχος χάλυβα, εν ολίγοις για ένα όχημα κατασκευασμένο με μοναδικό γνώμονα την προστασία του Τούρκου προέδρου.

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, το κόστος της ξεπέρασε το 1 εκατ. τουρκικές λίρες, ενώ δαπανήθηκαν άλλα τόσο για τη θωράκισή της.

Η λιμουζίνα του Ερντογάν προσφέρει προστασία από σφαίρες και κάθε είδους εκρηκτικά, ενώ προσφέρει προστασία από ενδεχόμενη χημική επίθεση. Όλα τα τζάμια είναι αλεξίσφαιρα (εκτός του πίσω), καθώς επίσης και τα λάστιχα. Στο εσωτερικό του, ο Ερντογάν έχει πρόσβαση σε τηλεφωνική σύνδεση μέσω του τουρκικού δορυφόρου Gogturk-1.

Δείτε επίσης: Στην Κομοτηνή φτάνει ο Ερντογάν – Πλήθος κόσμου τον περιμένει (εικόνες – video)

Διαφορετικής σχεδίασης είναι και τα φώτα, τα οποία φωτίζουν περισσότερο από ό,τι τα φώτα της «κανονικής» Mercedes Maybach S 600, ενώ παράλληλα δίπλα ακριβώς από τα εμπρόσθια φωτιστικά σώματα υπάρχουν ειδικοί εκτοξευτήρες δακρυγόνων, που επιτρέπουν την άμεση διαφυγή του αυτοκινήτου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σε ό,τι αφορά τέλος στον κινητήρα, αυτός είναι ο θηριώδης 6λιτρος V12 twin turbo της Mercedes με 530 άλογα ισχύος. Το μοτέρ αυτό κινεί μάλλον με χαρακτηριστική άνεση το πολύ βαρύ αμάξωμα της S 600 Pullman Guard, το οποίο ζυγίζει όπως προαναφέραμε 5,1 τόνους.

Keywords
Τυχαία Θέματα