Η εκδοχή Μπουτάρη για το κάψιμο της Libertatia περιλαμβάνει… ΠΑΟΚ

Πεπεισμένος ότι η κατάληψη Libertatia κάηκε από ομάδες οπαδών του ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε ο Γιάννης Μπουτάρης, στο πλαίσιο άτυπης συνέντευξης μία μέρα μετά τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη, στο συλλαλητήριο για το Σκοπιανό.

Δείτε επίσης: Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για το Σκοπιανό

– Επεισόδια στη Ναυαρίνου (εικόνες – video)

«Κάηκε από δύο ομάδες αντιφρονούντων Παοκτσήδων, οι οποίοι μισοί ήταν υπερεθνικιστές και οι άλλοι μισοί αναρχικοί. Και μαλώνουν μεταξύ τους αυτοί. Παοκτσήδες, ε! Κύριο αντικείμενο κοινό που τους συνδέει είναι ο ΠΑΟΚ, αλλά έχουν διαφορετική αντίληψη ο καθένας για τον ΠΑΟΚ. Αυτοί βάλανε φωτιά. Αυτό είναι δεδομένο», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης που έδωσε το βράδυ της Δευτέρας, σε φοιτητές του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εγκαινιάζοντας τον κύκλο δημόσιου διαλόγου #PRESSnext_gen.

Επίσης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέφερε: Η ιστορία του μακεδονικού είναι πονεμένη. Δεν συμφώνησα με το συλλαλητήριο και γι αυτό δεν πήγα. Όμως δώσαμε ρεύμα στους διοργανωτές και η δημοτική τηλεόραση κάλυψε το συλλαλητήριο για ώρες. Λέω ότι είναι πονεμένη ιστορία, λόγω κακής πληροφόρησης. Η Μακεδονία δεν είναι μία, αλλά τρεις: αυτή που κατέχουμε εμείς, ένα κομμάτι στην πΓΔΜ και ένα κομμάτι στη Βουλγαρία.

«Εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε να μας κλέψουν την ιστορία. Η ιστορία δεν μπορεί να κλαπεί. Αυτοί γίνονται καραγκιόζηδες. Η πλατεία τους είναι σαν λούνα παρκ».

Για μία ακόμη φορά επανέλαβε πως ο δήμος Θεσσαλονίκης δεν κάνει εξωτερική πολιτική και πως στόχος της δημοτικής αρχής είναι «να γίνει η πόλη πιο ευχάριστη στους επισκέπτες».

Keywords
Τυχαία Θέματα