Αυστηρές συστάσεις Κομισιόν για 130.000 πλειστηριασμούς έως το 2021

Tο «πράσινο φως» έδωσαν τη Δευτέρα οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης για την εκταμίευση της δόση 6,7 δισ. ευρώ, με την Κομισιόν όμως να πραγματοποιεί συστάσεις για τη διεξαγωγή πλειστηριασμών.

Δείτε επίσης: «Πράσινο φως» από το Eurogroup για την εκταμίευση της δόσης των 6,7 δισ. ευρώ

Αναλυτικότερα, η κυβέρνηση δεσμεύθηκε για τη διενέργεια 10.000 πλειστηριασμών ακινήτων το 2018 και 40.000 πλειστηριασμών ακινήτων τον χρόνο τα επόμενα τρία χρόνια, από το 2019 ως το 2021.

Στην

Έκθεση Συμμόρφωσης τονίζεται ότι η κατάσταση στα Ειρηνοδικεία παραμένει προβληματική σε αντίθεση με τους ηλεκτρονικούς, οι οποίοι δίνουν τη δυνατότητα στους συμβολαιογράφους να πραγματοποιούν τον πλειστηριασμό οπουδήποτε, χωρίς αντιδράσεις.

Όσον αφορά την ατάραχη διεξαγωγή των πλειστηριασμών στην Έκθεση αναφέρεται ότι οι αρχές είναι αναγκαίο να συνεχίσουν την αναθεώρηση του πλαισίου προστασίας και τις δικλείδες ασφαλείας έτσι ώστε να είναι ανεμπόδιστη η διεξαγωγή των πλειστηριασμών. Κι αυτό διότι είναι κρίσιμης σημασίας για την επίτευξη των στόχων μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων για τους οποίους έχουν δεσμευθεί οι τράπεζες στον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό.

Παράλληλα, η πίεση για επιτάχυνση των πλειστηριασμών ήταν σαφής και στις 15 Ιανουαρίου κατά τη διάρκεια της συνάντησης των ελλήνων τραπεζιτών με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μπενουά Κερέ και την επικεφαλής του SSM, Ντανιέλ Νουί. Οι επόπτες ξεκαθάρισαν στα στελέχη των ελληνικών τραπεζών την ανάγκη διεξαγωγής πλειστηριασμών και τόνισαν πως όποιος θέλει να προστατεύσει το σπίτι του πρέπει να μπει στον νόμο Κατσέλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα