Η NASA ανακοίνωσε το φυτό που διώχνει κρυολογήματα και αλλεργίες

Στο μυαλό των περισσότερων μπορεί να αποτελούν άριστο τρόπο διακόσμησης του κήπου αλλά οι ειδικοί επιμένουν πως έχουν εξαιρετικά ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία.

Έτσι, ίσως σκεφτείτε έχετε τα παρακάτω φυτά και μέσα στο σπίτι σας, τουλάχιστον για κάποιες ώρες της ημέρας.

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί υποστηρίζουν πως ένα συγκεκριμένο είδος φυτού μπορεί να συντελέσει σε καλύτερη ποιότητα ύπνου και καλή υγεία ενώ ένα άλλο να διώξει το άγχος και το στρες.

Σύμφωνα με έκθεση της NASA

και του Αμερικανικού Κολλεγίου, σας παρουσιάζουμε τα πιο ευεργετικά για την υγεία, φυτά.

Φοίνικας Αρέκα: Αποτελεί άριστη λύση για όσους υποφέρουν από κρυολογήματα και ρινική συμφόρηση

2. Αλόε Βέρα: Οι περισσότεροι την γνωρίζετε ήδη ή έχετε ακούσει για τις ευεργετικές ιδιότητές της. Σύμφωνα με τη NASA αποτελεί το πιο καλό φυτό για τον καθαρισμό ή το φιλτράρισμα του αέρα μέσα στο σπίτι σας. Την ίδια ώρα απελευθερώνει οξυγόνο, καθιστώντας το ιδανική λύση για την κρεβατοκάμαρα, για έναν καλύτερο ύπνο.

3. Κισσός: Μπορεί να το έχετε συνδυάσει με εξωτερικούς χώρους αλλά το συγκεκριμένο αναρριχητικό φυτό κάνει και για το δωμάτιό σας. Οι ειδικοί απέδειξαν πως ο κισσός αφαιρεί το 78% των βλαβερών αερίων ενός δωματίου σε μόλις 12 ώρες.

4. Φοίνικας ρομπελίνι: Ανθεκτικός στην ξηρασία με μεγάλη διάρκεια ζωής ο φοίνικας ρομπελίνι είναι εξαιρετικός ώστε να αφαιρεί το ξυλόλιο από την ατμόσφαιρα του σπιτιού.

5. Φτέρη της Βοστώνης (Boston Fern): Είναι 9η στη λίστα της NASA με τα 50 πιο αποτελεσματικά φυτά στον καθαρισμό του αέρα, ειδικά στην αφαίρεση της φορμαλδεΰδης.

6. Αγλαόνημα: Μεγαλώνει εύκολα και σε δωμάτια με όχι τόσο καλό φωτισμό. Αφαιρεί της τοξίνες εξαιρετικά αποδοτικά.

7. Σπαθίφυλλο: Πανέμορφο φυτό που καθαρίζει τον αέρα κατά 60%. Ακόμα απορροφά κάθε… υποψία μούχλας.

8. Χλωρόφυτο: Μεγαλώνει πολύ γρήγορα και μπορεί να αφαιρέσει το 90% των τοξινών του υπνοδωματίου σε δύο 24ωρα. Βοηθά πολύ άτομα που ταλαιπωρούνται από αλλεργίες.

9. Ραφίς: Καθαρίζει τον αέρα από φορμαλδεΰδη, αμμονία, ξυλόλιο και τολουόλιο.

10. Μπενζαμίνη, “φίκος Μπέντζαμιν” ή απλώς “μπέντζαμιν”: Σύμφωνα με τους ειδικούς καταπολεμά βλαβερά αέρια που αναδύονται από το ξύλο όπως η φορμαλδεΰδη, το βενζόλιο και το τριχλωροαιθυλένιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα