Κοτζιάς σε Τσαβούσογλου: Η ελληνική Δικαιοσύνη αποφασίζει για τους αιτούντες άσυλο

Επανέφερε το αίτημα έκδοσης των τούρκων αξιωματικών ο Τσαβούσογλου«Στηρίζουμε με πάθος τη Δημοκρατία στην Τουρκία και ταχθήκαμε εξαρχής ενάντια στο πραξικόπημα», δήλωσε ο έλληνας ΥΠΕΞ

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά τη διάρκεια της συνάτησής του με τον έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά, ο οποίος βρίσκεται στην Άγκυρα, επανέφερε το θέμα της έκδοσης των Τούρκων στρατιωτικών που έφτασαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Δείτε επίσης: «Όχι» στην έκδοση των Τούρκων αξιωματικών

είπε ο Άρειος Πάγος – Ένταλμα εξέδωσε η Άγκυρα

Αμέσως μετά τη συνάντηση οι δύο ΥΠΕΞ παραχώρησαν κοινή συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία ο κ. Τσαβούσογλου είπε ότι η Ελλάδα πρέπει να εκδόσει τα μέλη του δικτύου του ιεροκήρυκα Φετχουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η τουρκική κυβέρνηση θεωρεί ενορχηστρωτή του πραξικοπήματος. Επίσης, πρόσθεσε πως από τον Ιούλιο του 2016, όταν και έγινε απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, έχουν αιτηθεί ασύλου στην Ελλάδα, 995 άτομα.

Από την πλευρά του ο κ. Κοτζιάς υπογράμμισε ότι οι αποφάσεις για τους αιτούντες άσυλο λαμβάνονται από την ελληνική Δικαιοσύνη και ως τέτοιες πρέπει να είναι σεβαστές. «Στηρίζουμε με πάθος τη Δημοκρατία στην Τουρκία και ταχθήκαμε εξαρχής ενάντια στο πραξικόπημα», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Παράλληλα, ο κ. Κοτζιάς τόνισε η Ελλάδα έχει ταχθεί με τη μεγαλύτερη ειλικρίνεια και συνέπεια υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας και πρόσθεσε: «Έχουμε διαφωνίες, αλλά αναπτύσσουμε μια θετική ατζέντα για να προχωρήσουμε στις μεταξύ μας σχέσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα