Γκάφα ολκής για το αμερικανικό ναυτικό: Πλοίο παγιδεύτηκε στους πάγους (εικόνες – video)

Σε μπελάδες μπήκαν οι αμερικανοί που θέλησαν να τα «βάλουν» με τον χειμώνα στον Καναδά.

Συγκεκριμένα, ένα από τα πλέον υπερσύγχρονα πλοία του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, το USS Little Rock, εγκλωβίστηκε στους πάγους στο κανάλι του Μόντρεαλ.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις δεν αποκλείεται να χρειαστεί να «ξεχειμωνιάσει» εκεί για να λιώσουν οι πάγοι και να μπορέσει να αποπλεύσει.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ,

το USS Little Rock, εντάχθηκε στην υπηρεσία στις 16 Δεκεμβρίου στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης. Την επόμενη ημέρα ήταν προγραμματισμένο να αποπλεύσει για τη βάση του στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα. Ωστόσο, το πρωτοφανές κύμα ψύχους ξεκίνησε στα τέλη Δεκεμβρίου και διήρκησε έως τα μέσα Ιανουαρίου προκάλεσε ταχύτερο σχηματισμό πάγου μέσα στο κανάλι. Εν τέλει, έκλεισε για τη χειμερινή σεζόν στις 11 Ιανουαρίου και θα ξανανοίξει τον Μάρτιο.

Εκπρόσωπος του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, τόνισε: «Διατηρώντας το πλοίο στο Μόντρεαλ μέχρι να είναι καθαρό το κανάλι θα εξασφαλίσει όχι μόνο το ίδιο, αλλά και το 70μελές πλήρωμά του και θα έχει μικρή επίπτωση στο επιχειρησιακό του πρόγραμμα».

Σημειώνεται πως το USS Little Rock είναι μήκους 118 μ. σκάφος και εξοπλισμένο με ελικοδρόμιο, ράμπα για μικρά σκάφη και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 45 κόμβων/ώρα.

Δημιουργήθηκε και εντάχθηκε στην υπηρεσία του ναυτικού των ΗΠΑ για ναρκαλιευτικές και ανθυποβρυχιακές αποστολές.



Φωτογραφίες: Canadian Press

Πηγή: Toronto Star, CBS Canada

Keywords
Τυχαία Θέματα