«Κολώνια» που κρατά από το 1992, η διγλωσσία της ΝΔ για Σκοπιανό (video)

Ο διχασμός της ΝΔ αναφορικά με το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ δεν αποτελεί φυσικά κάποια «φρέσκια» είδηση. Άλλωστε το εν λόγω θέμα είχε οδηγήσει σε διάσπαση της ΝΔ ανοίγοντας μια βαθιά πληγή στο κόμμα που παραμένει ανοιχτή και την

οποία προσπαθεί με μεσοβέζικες λύσεις να διαχειριστεί ο σημερινός πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε επίσης: Το Μακεδονικό γεννά τη «Νέα Δημοκρατία του Βορρά»

Ο λόγος για τη σφοδρή σύγκρουση μεταξύ του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και του Αντώνη Σαμαρά, με τα δύο πρόσωπα να έχουν ανταλλάξει στο παρελθόν κατηγορίες είτε περί εθνικών παραχωρήσεων, είτε περί διγλωσσίας.

Δείτε επίσης: Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για το Σκοπιανό – Επεισόδια στη Ναυαρίνου (εικόνες – video)

«Ο Σαμαράς όχι από κακή πρόθεση βέβαια, αλλά από ανικανότητα τα έκανε μούσκεμα», είχε δηλώσει σε συνέντευξή του το 2002 ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην εποχή που συνέβη η ρήξη του με τον Αντώνη Σαμαρά.

Δείτε επίσης: Σε τεντωμένο σκοινί ο Μητσοτάκης – Διχασμός στη ΝΔ για το Σκοπιανό

Στο ίδιο μάλιστα αφιέρωμα, ο κ. Σαμαράς είχε αποκαλύψει πως ο κ. Μητσοτάκης του είχε εκμυστηρευτεί: «Δεν σου κρύβω ότι το θέμα του ονόματος δεν το θεωρώ σοβαρό», ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης τόνισε πως στο εξωτερικό ο ίδιος είχε γίνει περίγελος, εκφράζοντας διαφορετική θέση από αυτή της τότε κυβέρνησης.

Δείτε επίσης: Όταν η Μπακογιάννη συμφωνούσε με το «Νέα Μακεδονία» (video)

Με λίγα λόγια, η διγλωσσία δεν είναι νέο φαινόμενο στη ΝΔ. Σε αυτή φαίνεται πως έχει καταφύγει τις τελευταίες ημέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσπαθώντας να αποφύγει μια επανάληψη της ιστορίας.

Δείτε επίσης: «Συμφωνεί ή όχι ο κ. Μητσοτάκης με τη σύνθετη ονομασία που έλεγε;» (video)

Το σχετικό απόσπασμα:

Δείτε επίσης: «Πυρά» του «σαμαρικού» antinews σε Καραμανλή – «Ποιεί την νήσσαν»

Keywords
Τυχαία Θέματα