Γιατί οι παντρεμένοι κάνουν το καλύτερο σεξ, σύμφωνα με γνωστή ψυχοθεραπεύτρια

Μπορεί οι περισσότεροι να πιστεύουν ότι ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα και μειώνει την επιθυμία για σεξ, μια διάσημη ψυχοθεραπεύτρια, όμως, πιστεύει πως οι παντρεμένοι μπορούν να κάνουν το καλύτερο σεξ της ζωής τους.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά όπως επισημαίνει η Esther Perel, ο γάμος είναι η αφετηρία της σεξουαλικής ζωής, αφού όπως αναφέρει «τίποτα δεν τελειώνει με τον γάμο, αντίθετα όλη η ιστορία ξεκινά τότε».

Πολλοί θεωρούν ότι είναι σημαντικό να ανάψουν και πάλι τη φλόγα, όμως αυτό για την Perel είναι λάθος καθώς είναι αδύνατο να δημιουργηθούν ξανά τα ίδια συναισθήματα που υπήρχαν στην αρχή της σχέσης.

Αντ’ αυτού η ίδια θεωρεί ότι θα πρέπει κανείς να εστιάσει στα θετικά στοιχεία που φέρνει μια σταθερή σχέση με έντονο το στοιχείο της δέσμευσης, «καλλιεργώντας τον ερωτισμό και δίνοντας νέο νόημα στο σεξ».

Έτσι αντί να εστιάζει κανείς στο αυθόρμητο σεξ, η Perel συμβουλεύει πως το ζευγάρι πρέπει να αντιμετωπίσει τον γάμο και τη σεξουαλική του ζωή με αυξημένη προσοχή και φροντίδα, ώστε να απολαμβάνει το σεξ.

Keywords
Τυχαία Θέματα