Ελβετικό ξενοδοχείο ζήτησε από εβραίους πελάτες να κάνουν ντους πριν μπουν στην πισίνα

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει ένα ξενοδοχείο στις Ελβετικές Άλπεις, το Paradies, το οποίο με ανακοίνωσή του ζήτησε από τους εβραίους πελάτες του να κάνουν ντους πριν χρησιμοποιήσουν την πισίνα.

Ένας από τους πελάτες ανάρτησε στα social media την ανακοίνωση που έγραφε: «Προς τους Εβραίους πελάτες μας. Παρακαλώ να κάνετε ντους πριν κολυμπήσετε. Αν παραβιάσετε τους κανόνες, θα αναγκαστώ να κλείσω την πισίνα για εσάς. Σας ευχαριστώ

για την κατανόηση».

Until I saw it, I didn’t believe it is real. This is the sign found by a Jewish family in a Swiss hotel in Arosa. https://t.co/FmTf0lp4Ks pic.twitter.com/HjeuRrcFiZ

— Sacha Rojtman Dratwa (@SachaDratwa) 14 Αυγούστου 2017

Το συμβάν προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της ισραηλινής κυβέρνησης, με το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ να το χαρακτηρίζει «αντισημιτική πράξη της χειρότερης μορφής».

Ο πρέσβης της χώρας στην Ελβετία ζήτησε την πλήρη καταδίκη του γεγονότος, ενώ και το ελβετικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε πως επικοινώνησε με τον υπεύθυνο του ξενοδοχείου ξεκαθαρίζοντας πως η Ελβετία καταδικάζει τον ρατσισμό, τον αντισημιτισμό και κάθε διάκριση.

Από την πλευρά τους, οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου έκαναν λόγο για λάθος.

Keywords
Τυχαία Θέματα