«Γαλάζια τρικυμία» με αφορμή εκδήλωση – promo του Άδωνη σε επίδοξους υποψηφίους

Μια κομματική εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ στην Παιανία (9 Μαΐου 2017) με κεντρικό ομιλητή τον Άδωνη Γεωργιάδη και συμμετέχοντες δύο φερόμενους ως υποψήφιους βουλευτές της ΝΔ, ήταν αρκετή για να φανερώσει το κακό κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρά τις διαρροές της Πειραιώς περί του αντιθέτου. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε αναλάβει μάλιστα ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος

ποιος άλλος, τα… προσόντα του οποίου φαίνεται πως εκτιμούνται από την ηγετική ομάδα της Πειραιώς.

Κι ενώ λοιπόν έμεναν μόλις 4 ημέρες για τη διεξαγωγή της εκδήλωσης (9 Μαΐου 2017), ανακοινώθηκε η… αναβολή της «λόγω αιφνίδιας υποχρέωσης του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη», σύμφωνα με την ΟΝΝΕΔ Παιανίας.

Αιτία η «αιφνίδια υποχρέωση» του αντιπροέδρου ή οι αντιδράσεις «γαλάζιων» βουλευτών και πολιτευτών;

Σύμφωνα ωστόσο με το ρεπορτάζ του altsantiri.gr, από την ημέρα ανακοίνωσης της εκδήλωσης ξέσπασε μια «μίνι» – μεν – αλλά αρκετά μεγάλη – δε – «τρικυμία», ώστε να γίνει «βολική» η αναβολή της, ή καλύτερα η ματαίωσή της.

Αναλυτικότερα, οι αντιδράσεις προήλθαν από αρκετούς «γαλάζιους» βουλευτές και πολιτευτές της εκλογικής περιφέρειας Αττικής (παλαιό Υπόλοιπο), για τον λόγο ότι ομιλητές στην εκδήλωση θα ήταν και δύο πρόσωπα τα οποία δεν έχουν υπάρξει βουλευτές της ΝΔ, αλλά φέρονται ως υποψήφιοι. Έτσι, η εκδήλωση υπό τη σκέπη της ΟΝΝΕΔ Παιανίας, θεωρήθηκε από τους αντιδρώντες ως «προμοτάρισμα» από τον ηγετικό πυρήνα της Πειραιώς, καθώς θα είχε τη «νομιμοποίηση» τόσο του αντιπροέδρου της ΝΔ, όσο και του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Κωνσταντίνου Δέρβου.

Τα οργισμένα τηλεφωνήματα στην Πειραιώς από στελέχη και βουλευτές της ΝΔ του λεγόμενου Υπολοίπου ήταν τόσα, ώστε η «αιφνίδια υποχρέωση» του Άδωνη Γεωργιάδη, να φανεί ιδιαίτερα βολική (αν δεν ήταν απλά ένα πρόσχημα) για να διασκεδαστούν οι αντιδράσεις.

Άλλωστε, ο πρόεδρος της ΝΔ έχει διαμηνύσει αρκετές φορές προς το εσωτερικό του κόμματος, πως δεν θα ανεχτεί περιστατικά «αυτοανακήρυξης υποψηφίων».

Φαίνεται τελικά πως αυτό ισχύει μόνο για όσους δεν ανήκουν στην «αυλή», ενώ οι «αρεστοί» ανήκουν στις εξαιρέσεις…

Keywords
Τυχαία Θέματα