«Γαλάζια» πρόταση για Κέντρο Ναυτικών Ερευνών… στην Κοζάνη

Τι κι αν η Κοζάνη δεν συνορεύει με θάλασσα ούτε σε βιβλίο του Στίβεν Κινγκ, για τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Κασαπίδη δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

Και έτσι το να δημιουργηθεί Κέντρο Ναυτικών Ερευνών στην Κοζάνη -ως αντιπρόταση στο αντίστοιχο της Χίου!- φαντάζει ως απολύτως ρεαλιστική και εφικτή πρόταση.

O «γαλάζιος» βουλευτής λοιπόν υποστήριξε

ότι η Κοζάνη μπορεί να μετατραπεί σε Κέντρο Ναυτικών Σπουδών ενώ πρότεινε τη δημιουργία Ναυτικού Λυκείου στην περιοχή, ώστε οι νέοι να βρουν επαγγελματική διέξοδο στα θαλάσσια επαγγέλματα.

Και όλο αυτό με το σκεπτικό ότι «η εφοπλιστική κοινότητα ανέλαβε την πρωτοβουλία να δημιουργήσει Ναυτικό λύκειο στη Χίο. Εξ’ αφορμής αυτού του γεγονότος, στη συνεργασία που είχαμε ζήτησα να δημιουργηθεί κάτι αντίστοιχο και στην Κοζάνη, πράγμα που δέχτηκαν με πολύ χαρά. (…). Εδώ λοιπόν θα δοθεί η δυνατότητα μέσα από μία διαδικασία εκπαίδευσης που θα γίνεται μέσα από το τεχνικό λύκειο και την αναβάθμισή του, ώστε να μπορούν κάποιες ειδικότητες να βρίσκουν επαγγελματική αποκατάσταση σε καλά αμειβόμενες θέσεις σε ναυτικά επαγγέλματα στην πατρίδα μας».

Υ.Γ. Αναμένουμε επόμενη πρόταση για χιονοδρομικό κέντρο στην Άνω Πόλη της Σύρου

Keywords
Τυχαία Θέματα