Φυλάκιση με αναστολή στον οπαδό του ΠΑΟΚ για το ρολό στον Γκαρσία

Καταδικαστική ήταν η απόφαση του δικαστηρίου, για τον οπαδό του ΠΑΟΚ που πέταξε το ρολό χαρτιού στο ντέρμπι ανάμεσα στον Δικέφαλο και τον Ολυμπιακό την περσινή σεζόν.

Η απόφαση του δικαστηρίου για τον οπαδό του ΠΑΟΚ, ήταν ποινή φυλάκισης ενός έτους με διετή αναστολή, για ρίψη αντικειμένου και πρόκληση σωματικής βλάβης, ενώ παράλληλα είναι υποχρεωμένος

να παρουσιάζεται στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του δύο ώρες πριν, κατά τη διάρκεια και δύο ώρες μετά τη λήξη κάθε αγώνα που θα δίνει ο Δικέφαλος για τα επόμενα δύο χρόνια.

Το παρών στην εκδίκαση έδωσε μόνο ο δικηγόρος του Όσκαρ Γκαρσία και όχι ο Καταλανός πρώην προπονητής του Ολυμπιακού, ενώ η υπεράσπιση του οπαδού του ΠΑΟΚ, αμφισβήτησε τον τραυματισμό του Γκαρσία, υποστηρίζοντας ότι ο κατηγορούμενος έπεσε θύμα σκευωρίας που εξυπηρετούσε τα συμφέροντα του Ολυμπιακού.

Στις 28 Φλεβάρη η δίκη του 27χρονου είχε αναβληθεί για τις 13 Μαρτίου από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Η συνήγορος του κατηγορουμένου υπέβαλε αίτημα αναβολής, προσκομίζοντας έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο ο εντολέας της νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, με συμπτώματα αφυδάτωσης, συνέπεια οξείας γαστρεντερίτιδας.

«Λευκή» η έκθεση της Αστυνομίας παρά τα επεισόδια στο Ηράκλειο

Παρότι εντός γηπέδου το παιχνίδι του ΟΦΗ με τον Ολυμπιακό κύλησε ομαλά, παρά την παρουσία οπαδών και των δύο ομάδων, δεν συνέβη το ίδιο κι έξω από το «Γεντί Κουλέ», αλλά οι δυο ΠΑΕ δεν κλήθηκαν σε απολογία για τα συγκεκριμένα γεγονότα.
Αν και πριν την έναρξη του αγώνα στο Ηράκλειο υπήρξαν επεισόδια και οδομαχίες στους δρόμους πέριξ του γηπέδου.

Σε απολογία κλήθηκε ο ΟΦΗ, αλλά για άλλο λόγο. Οι Κρητικοί θα απολογηθούν για τα βεγγαλικά που άναψαν κατά τη διάρκεια του αγώνα, ενώ ο Ολυμπιακός απουσιάζει από τις κλήσεις του Πειθαρχικού Οργάνου. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι στην έκθεση της Αστυνομίας Ηρακλείου δεν έγινε καμία αναφορά για επεισόδια. Υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορούσε να καλέσει την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ σε απολογία η Πειθαρχική Επιτροπή της διοργανώτριας, ενώ δεν μπορεί να παρέμβει ούτε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας.

Προφανώς εκτιμήθηκε από την Αστυνομία ότι όσα έγιναν δεν ανήκαν σε περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου και βεβαίως με την υπόθεση της ΑΕΚ έχει ανοίξει ένα δεδικασμένο που θα το βρίσκουμε σε κάθε περίπτωση μπροστά μας και από τις εκθέσεις της ΕΛ.ΑΣ θα κρίνονται οι ποινές των ομάδων.

Αρχικά έγινε γνωστό ότι οπαδοί του Ολυμπιακού επιτέθηκαν σε καφενείο φίλων του ΟΦΗ, με την αστυνομία να καταφθάνει για να επέμβει και να σταματήσει τα επεισόδια. Κυκλοφόρησε και σχετικό βίντεο. Μέσω βίντεο που είχε βιντεοσκοπηθεί πάνω ακριβώς από κερκίδα του «Γεντί Κουλέ» φάνηκε οπαδοί να επιδίδονται σε ρίψεις βεγγαλικών κι αντικειμένων εναντίον αστυνομικών έξω ακριβώς από το γήπεδο.

Πηγή: sdna.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα