«Φρούριο» η Αθήνα για Ερντογάν και Γρηγορόπουλο

«Στο πόδι» τουλάχιστον 3.000 αστυνομικοίΦόβοι για επεισόδια από την Τετάρτη στο κέντρο της Αθήνας

Σε κατάσταση συναγερμού μπαίνει πλέον η Ελληνική Αστυνομία, καθώς έρχεται συνδυασμός που θα μετατρέψει την Αθήνα σε απόρθητο φρούριο. Σε τρεις μέρες είναι η 9η επέτειος από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου όπου η Αθήνα παραδοσιακά παραδίδεται στα επεισόδια.

Δείτε επίσης: «Ανεπιθύμητος ο Ερντογάν

στη Θράκη», λένε 22 σύλλογοι σε ψήφισμά τους

Μόλις όμως λήξει η μέρα μνήμης για τον Γρηγορόπουλο, έρχεται η διήμερη επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.

Στην Αθήνα έχουν ήδη φτάσει οι υπεύθυνοι ασφαλείας του Τούρκου πρόεδρου, ενώ από σήμερα μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής το σύνολο των Σωμάτων Ασφαλείας θα είναι σε ετοιμότητα. Οι φόβοι για επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας τόσο την Τετάρτη, όσο και των επόμενων δυο ημερών σε συνδυασμό με το ενδεχόμενο ενός τρομοκρατικού χτυπήματος κάνουν την κατάσταση εκρηκτική.

Δείτε επίσης: Στην Αθήνα τούρκοι αστυνομικοί ενόψει της επίσκεψης Ερντογάν

Πάνοπλοι αστυνομικοί σε διάφορες ταράτσες στην Αθήνα θα ενημερώνουν το κέντρο επιχειρήσεων για οποιαδήποτε «ύποπτη» κίνηση πριν και μετά την άφιξη του «Σουλτάνου» στη χώρα μας. Σύμφωνα με πληροφορίες θα φυλάσσεται «ασφυκτικά» και η Πρεσβεία της Τουρκίας στη χώρα μας, ενώ οι αρχές θα βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα γύρω από επιχειρήσεις τουρκικού ενδιαφέροντος στον νομό Αττικής, υπό τον φόβο να εκδηλωθεί κάποια επίθεση λόγω της επίσκεψης Ερντογάν.

Την ίδια στιγμή 200 Τούρκοι κομάντος θα βρίσκονται στο πλευρό του Τούρκου Προέδρου ο οποίος θα φτάσει στη χώρα μας το πρωί της Πέμπτης, προκειμένου να επισκεφθεί τον πρωθυπουργό της χώρας, Αλέξη Τσίπρα, τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, αλλά και την περιοχή της Θράκης.

Το πρωί της Δευτέρας, έφτασε η πρώτη ομάδα των «κομάντος», ενώ σήμερα αναμένεται να φτάσει και η δεύτερη ειδική ομάδα που θα περιλαμβάνει τους περισσότερους κομάντος. Οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί θα αποτελούν την προσωπική φρουρά του Ερντογάν και σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει επίσημα τις συζητήσεις με τους Έλληνες αστυνομικούς σχετικά με τον σχεδιασμό των αυστηρών μέτρων ασφαλείας και το «δίχτυ» που θα απλωθεί γύρω από τον Τούρκο πρόεδρο από τη στιγμή που θα πατήσει το πόδι του στο ελληνικό έδαφος μέχρι τη στιγμή που θα γυρίσει στην Άγκυρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα