Προς αναβολή η παράσταση «COCK»; «Το επιβάλλουν με το ζόρι»

Ελάχιστες ώρες πλέον πριν την προγραμματισμένη γι’ αύριο θεατρική παράσταση «COCK», στο Δημοτικό Θέατρο Σωτήρας, το σκηνικό παραμένει ακόμα θολό στο κατά πόσον θα πραγματοποιηθεί τελικά η εν λόγω παράσταση.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη παράσταση του ΘΟΚ, έχει ήδη «ανέβει» σε Λευκωσία και Λεμεσό μ’ επιτυχία και χωρίς να υπάρξουν αντιδράσεις, ωστόσο, στον Δήμο Σωτήρας,

πολίτες κινητοποιήθηκαν, ζητώντας τη στήριξη και τη βοήθεια της Εκκλησίας για ν’ ακυρωθεί η συγκεκριμένη παράσταση.

«Κόκκινο πανί» για τους πολίτες που αντιδρούν, δεν αποτελεί μόνο η ιστορία του έργου, που βασίζεται στη σχέση δύο ομοφυλόφιλων ανδρών, αλλά και σε φωτογραφία με την οποία προωθείται το θεατρικό έργο, στην οποία απεικονίζονται δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες να φιλιούνται.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sigmalive, σήμερα στις 17:00 το απόγευμα, το Δημοτικό Συμβούλιο Σωτήρας συνεδριάζει για να θέσει επί τάπητος το ζήτημα που προέκυψε. Δεν αποκλείεται ακόμα και η αναβολή της θεατρικής παράστασης, αφού στο Δημοτικό Συμβούλιο της Σωτήρας επικρατεί έντονη ανησυχία για τις διαστάσεις που ήδη πήρε το ζήτημα, αλλά και για πιθανά επεισόδια που μπορεί να προκύψουν, αν τελικά πραγματοποιηθεί.

Όπως αναφέρουν κύκλοι εντός του Δημοτικού Συμβουλίου Σωτήρας, το Δημοτικό Θέατρο της Σωτήρας αποτελεί τη θεατρική έδρα του ΘΟΚ για την επαρχία Αμμοχώστου και ως εκ τούτου επιλέχθηκε ο συγκεκριμένος χώρος για ν’ ανέβει και η θεατρική παράσταση.

Σ’ επικοινωνία του Sigmalive με ιερωμένο του Δήμου, μάς αναφέρθηκε ότι η τοπική εκκλησία έγινε δέκτης δεκάδων καταγγελιών από πολίτες, οι οποίοι καλούν την Εκκλησία ν’ αντιδράσει δυναμικά και να μην επιτρέψει την πραγματοποίηση της παράστασης.

«Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα ως Εκκλησία με τους ομοφυλόφιλους, αντιθέτως. Όμως αυτή η παράσταση υπερβαίνει τις κόκκινες μας γραμμές, δεν είμαστε οπισθοδρομικοί, όμως αυτή η παράσταση είναι άκρως προκλητική. Εξίσου προκλητική είναι και η φωτογραφία με το ομοφυλοφιλικό φιλί», τόνισε στο Sigmalive ο ιερωμένος.

Ο ιερωμένος τόνισε ότι η εν λόγω παράσταση «προσβάλλει την κουλτούρα και τα ήθη του Δήμου Σωτήρας και πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε να το δεχτούμε, γιατί μας το επιβάλλουν με το ζόρι».

Τέλος, ο ιερωμένος, ερωτηθείς σχετικά, τόνισε ότι δεν μπορεί ν’ αποκλείσει το ενδεχόμενο επεισοδίων, αν κρίνει από τα οργισμένα μηνύματα που λαμβάνει από κόσμο που αντιδρά στην εν λόγω παράσταση.

Keywords
Τυχαία Θέματα