Φόβοι για τρομοκρατική επίθεση από τον ISIS στο Euro 2017 γυναικών

Οι αρχές της Ολλανδίας εξετάζουν κατά πόσο είναι απειλητικό ένα μήνυμα του ISIS για τον αγώνα Αγγλίας – Σκωτίας στο Euro 2017 γυναικώνΗ UEFA δεν έχει προγραμματίσει ακύρωση του αγώνα μεταξύ της Αγγλίας και της Σκωτίας, ενώ οι αρχές της Ολλανδίας δεν έχουν αποφασίσει ποια μέτρα ασφαλείας θα ληφθούν

Ένα μήνυμα του ISIS και δύο φωτογραφίες από το γήπεδο στην Ουτρέχτη, όπου θα λάβει χώρα ο

αγώνας Αγγλίας-Σκωτίας στο Euro 2017 γυναικών, θεωρήθηκαν πιθανό μήνυμα για ενδεχόμενη επίθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης κατά τη διάρκεια της αθλητικής διοργάνωσης.

Οι αντιτρομοκρατικές αρχές της Ολλανδίας (NCTV), ανέφεραν πως ξεκίνησαν έρευνα, καθώς σύμφωνα με την ιστοσελίδα που ειδικεύεται στην παρακολούθηση της τρομοκρατίας των τζιχαντιστών, οι τρομοκράτες μιλάνε «για επίθεση μοναχικού λύκου στο στάδιο Galgenwaard της Ουτρέχτη», στις 19 Ιουλίου, την ημέρα που η Αγγλία αντιμετωπίζει τη Σκωτία, ενώ στις φωτογραφίες περιλαμβάνονται οι εξέδρες του γηπέδου, αλλά και ένας οδικός χάρτης.

Στο Euro 2017 που ξεκινάει την Κυριακή, θα αγωνιστούν 16 εθνικές ομάδες από τις 16 Ιουλίου έως τις 6 Αυγούστου στην Ολλανδία.

«Είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της NCTV. Οι αρχές ανέφεραν ότι εξακολουθούν να είναι σε συνεχή επαφή και με τους διοργανωτές, προσθέτοντας ότι δίνουν «ιδιαίτερη προσοχή» σε τέτοιου είδους μηνύματα.

Ωστόσο, η εκπρόσωπος της UEFA Ανέτ Φαν Τριγκτ δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι διοργανωτές «περιμένουν» περισσότερες πληροφορίες, και είναι σε στενή επαφή με το NCTV, του οποίου ο ρόλος είναι να «αναλύσει την τρομοκρατική απειλή».

Οι αρχές στην Ολλανδία ανέφεραν επίσης ότι είναι «πολύ νωρίς για να αποφασίσει ποια μέτρα ασφαλείας θα ληφθούν,» ενώ η UEFA ανακοίνωσε επίσης ότι δεν έχει προγραμματιστεί μέχρι στιγμής η ακύρωση του αγώνα μεταξύ της Αγγλίας και της Σκωτίας.

Τις ίδιες πληροφορίες ανέφεραν επίσης, ο αγγλικός Τύπος και το κινέζικο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. Τις τελευταίες εβδομάδες, έχουν αναλυθεί μηνύματα για απειλές τρομοκρατικών χτυπημάτων στο τουρνουά τένις του Wimbledon, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα