Παπαδόπουλος: ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ θα φέρουν την διχοτόμηση

Το Κυπριακό δεν θα επιλυθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αλλά με άλλες ενέργειες, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, φέροντας ως παράδειγμα την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε, τις κινήσεις στην ΑΟΖ και τις περιφερειακές ενεργειακές συμμαχίες οι οποίες αν και δεν συνδέονται άμεσα με τις διαπραγματεύσεις, εντούτοις όπως είπε, τις επηρεάζουν.

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι με την

στάση που ακολουθούν ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ με τις συνεχιζόμενες υποχωρήσεις τους στο Κυπριακό θα φέρουν στο τέλος την διχοτόμηση. «Επαναδιαπραγματεύονται ένα νέο σχέδιο Ανάν σε χειρότερη βάση», είπε σημειώνοντας πως ο ίδιος αν εκλεγεί Πρόεδρος θα αποσύρει αρκετές από τις συγκλίσεις και τιςπροτάσεις που έχουν κατατεθεί.

Μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως ο ίδιος έχει ήδη καταθέσει μια νέα πρόταση στρατηγικής για το Κυπριακό από τον Γενάρη την οποία θα επεκτείνει μαζί με τα άλλα κόμματα που στηρίζουν την υποψηφιότητά του.

Κατηγόρησε επιπλέον τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και «αυτούς που τον ενθάρρυναν» ότι εκτίμησαν λάθος τις τουρκικές επιδιώξεις. «Δεν έπρεπε να πάμε ούτε στο Μον Πελεράν ούτε στην Γενεύη, ούτε στην Γενεύη ούτε στην Πενταμερή», είπε προσθέτοντας «Μετά το ναυάγιο δεν υπήρξε επίρριψη ευθυνών προς την Τουρκία που επέμενε στις αδιάλλακτες θέσεις της. Η Τουρκία δεν συγκινήθηκε από την παρουσία του Γ.Γ του ΟΗΕ»

«Θεωρώ θετικό ότι ο Πρόεδρος αναγνωρίζει την αποτυχία της τακτικής που ακολουθήθηκε τα τελευταία χρόνια», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα