Φονικό στη Δραπετσώνα: Το σενάριο της ληστείας εξετάζει η ΕΛΑΣ – Τα νέα στοιχεία

Εγκαταλελειμμένο βρέθηκε το ταξί του θύματοςΤι αποκαλύπτει μάρτυραςΤα σενάρια που εξετάζει η ΕΛΑΣ10 σοβαρά τραύματα στο θωρακικό τοίχωμα προκάλεσαν ρήξη του πνεύμονα και ακατάσχετη αιμορραγία

Την ταυτότητα του δολοφόνου του 60χρονου ταξιτζή αναζητάει η ΕΛΑΣ, προσπαθώντας να συγκεντρώσει οποιοδήποτε στοιχείο τους οδηγήσει στον δράστη του άγριου φονικού.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας του Λιμενικού που χειρίζονται την υπόθεση προσπαθούν να εντοπίσουν τα κίνητρα της δολοφονίας.

Τα

πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι πιθανότατα ο δολοφόνος, οδήγησε εκεί τον άτυχο οδηγό ταξί για να τον ληστέψει και όταν εκείνος αντέδρασε, τον μαχαίρωσε με στιλέτο έξω από το ταξί και στη συνέχεια πήρε το αυτοκίνητο του και εξαφανίστηκε.

Ο ιατροδικαστής Πειραιά διαπίστωσε στο σώμα του άτυχου 60χρονου 10 σοβαρά τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο (πιθανότατα μαχαίρι) στο θωρακικό τοίχωμα, που προκάλεσαν ρήξη του πνεύμονα και ακατάσχετη αιμορραγία.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ιατροδικαστής ανέφερε ότι το μένος του δράστη ήταν τόσο μεγάλο που επέφερε στο θύμα κι άλλα 7 μικρότερα χτυπήματα, με το ίδιο αιχμηρό αντικείμενο, στο αριστερό χέρι. Στελέχη της ασφάλειας δεν αποκλείουν ο δράστης της δολοφονίας να είχε επιβιβαστεί στο ταξί ως πελάτης.

Εγκαταλελειμμένο βρέθηκε το ταξί του θύματος

Εγκαταλελειμμένο κοντά στη σχολή των λιμενοφυλάκων στην Καλλίπολη στον Πειραιά, βρέθηκε το ταξί του 60χρονου, που έπεσε τα ξημερώματα θύμα δολοφονικής επίθεσης με αιχμηρό αντικείμενο από άγνωστο άνδρα στον νέο μόλο Δραπετσώνας.

Το όχημα, που εντοπίστηκε από διερχόμενο οδηγό ταξί ο οποίος ειδοποίησε την αστυνομία και το λιμενικό, οδηγήθηκε στα εγκληματολογικά της Ασφάλειας Αττικής.

Τι αποκαλύπτει μάρτυρας

Μάρτυρας του αιματηρού επεισοδίου ήταν μέλος πληρώματος φορτηγού πλοίου που ελλιμενίζεται στην περιοχή. Όπως είπε είδε το ταξί να σταματά στο νέο μώλο Δραπετσώνας και δυο άτομα μέσα σε αυτό να διαπληκτίζονται.

Λίγο μετά, ο 60χρονος οδηγός ταξί βγήκε από το ταξί έκανε λίγα βήματα και σωριάστηκε αιμόφυρτος στο έδαφος.

Ο ταξιτζής διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό σε όλη την Αττική για να εντοπίσει τον δράστη της άγριας δολοφονίας.

Την προανάκριση της υπόθεσης έχει αναλάβει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ.

Keywords
Τυχαία Θέματα