«Φασιστική οργάνωση η Χρυσή Αυγή», λέει ο μάρτυρας Μ. Ξυπόλητος

Στις Φυλακές Κορυδαλλού συνεχίστηκε η δίκη της Χρυσής Αυγής, σήμερα Τρίτη, όπου ήταν προγραμματισμένη να ολοκληρωθεί η κατάθεση του φίλου του Παύλου Φύσσα, Μιχάλη Ξυπόλητου και να ακολουθήσει η Χρυσούλα Ρουπακιά, αδελφή του δολοφόνου του Π. Φύσσα, και ο μεσολαβητής μεταξύ χρυσαυγιτών και της παρέας παρέας Φύσσα, Δημήτρης Χατζησταμάτης.

Ωστόσο η κατάθεση του Μ. Ξυπόλητου δεν ολοκληρώθηκε ενώ η δίκη διεκόπη για την Πέμπτη 30 Ιουνίου

στο Εφετείο Αθηνών.

Η διαδικασία ξεκίνησε λίγο μετά τις 9:00 το πρωί με ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων προς τον μάρτυρα Μιχάλη Ξυπόλητο, φίλο του Παύλου Φύσσα.

Ο μάρτυρας απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως «Η ιδεολογία της Χρυσής Αυγής είναι φασιστική, ναζιστική, στρέφεται κατά των πολιτικών της αντιπάλων και προσπαθεί να την επιβάλει με τη βία» ενώ τόνισε πως «ο φασισμός έχει πολλά είδη. Εξυπηρετεί, προφανώς, κάποια συγκεκριμένη τάξη. Η ιστορία έχει δείξει ότι εξυπηρετεί την αστική τάξη».

Στη διαδικασία παρενέβη κάποια στιγμή και η Μάγδα Φύσσα, όταν η συνήγορος της Χρυσής Αυγής, Δ. Βελέντζα ρωτούσε επίμονα τον μάρτυρα για τους στίχους των τραγουδιών του Παύλου Φύσσα. «Μα τι γίνεται εδώ; Δικάζουν τον Παύλο;» είπε χαρακτηριστικά.

Κατά την διάρκεια της κατάθεσης του κ. Ξυπόλητου ένας άντρας από το κοινό που σηκώθηκε να αποχωρήσει από την αίθουσα φώναξε προς τον κατηγορούμενο για την δολοφονία του μουσικού «Ρουπακιά, θα τα πούμε!» προκαλώντας την αντίδραση της προέδρου Μαρίας Λεπενιώτη η οποία σε αυστηρό τόνο τον ρώτησε γιατί διακόπτει την διαδικασία. Ο άντρας απάντησε πως δεν θέλει τίποτα και ότι «είπε κάτι και φεύγει για να πάει σε άλλη δίκη». Σε ερώτηση αστυνομικού αν η πρόεδρος θέλει να κάνουν κάτι η πρόεδρος απάντησε πως δεν θέλει : «Όχι, να φύγει».

Από την σημερινή διαδικασία απουσίαζε ο κατηγορούμενος Αναστάσιος Μιχάλαρος , ένας από αυτούς που έχουν αναγνωρίσει οι μάρτυρες φίλοι του μουσικού, πως βρισκόταν στην καφετέρια Κοράλλι το βράδυ πριν την δολοφονία, καθώς σύμφωνα με τον δικηγόρο του αλλά και την σύζυγο του που προσήλθε στο δικαστήριο, χωρίς την προσκόμιση των απαραίτητων εγγράφων, δεν έχει δυνατότητα να λάβει άλλη άδεια από την δουλειά του στο ναυπηγείο που εργάζεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα