«Ανάσα» για τους κατόχους οχημάτων η εγκύκλιος της ΓΓΔΕ

11:16 28/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μέχρι την Παρασκευή 15 Ιουλίου παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών.

Ωστόσο η πρόεδρος των Εφοριακών Νομού Λάρισας κα Ελένη Μητρουλιά, μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας επεσήμανε ότι «η παράταση αφορά την υποβολή δηλώσεων τόσο των φυσικών, όσο και των νομικών προσώπων. Η παράταση εξυπηρετεί κυρίως τα νομικά πρόσωπα καθώς και τους λογιστές οι οποίοι καλούνται να υποβάλουν έγκαιρα τις δηλώσεις ώστε να αποφευχθούν προβλήματα σχετικά με την εκκαθάριση

του ΕΝΦΙΑ και την πληρωμή των σχετικών υποχρεώσεων, σε όσο το δυνατό περισσότερες δόσεις. Πάντως τα φυσικά πρόσωπα καλούνται για την καταβολή της πρώτης δόσης την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Ιουλίου, δηλαδή 29 του μηνός».

Αναφορικά με την εγκύκλιο για την πληρωμή των αναλογικών τελών κυκλοφορίας που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων η κα Μητρουλιά χαρακτήρισε την εγκύκλιο «ανάσα» για τους κατόχους ΙΧ οχημάτων, αυτοκινήτων η μοτοσυκλετών, οι οποίοι τα είχαν θέσει σε ακινησία εξαιτίας της αδυναμίας πληρωμής των τελών κυκλοφορίας.
« Η καταβολή των τελών θα γίνεται αναλογικά, για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 1 μηνός, καταβάλλονται τα 2/12 των αναλογούντων στο όχημα ετησίων τελών κυκλοφορίας, για άρση ακινησίας 3 μηνών , τα 4/12 του ποσού και για το υπόλοιπο του χρόνου τα 8/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας».
Να σημειωθεί ότι στο νομό Λάρισας έχουν κατατεθεί πάνω από πενήντα χιλιάδες πινακίδες και πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι θα κάνουν χρήση της παραπάνω εγκυκλίου, σημείωσε η κα Μητρουλιά που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συγχωνεύσεων των ΔΟΥ, όπου υπάρχουν δυο.

Keywords
Τυχαία Θέματα