Έξι πράγματα που ίσως δεν γνωρίζετε για τον γυναικείο οργασμό

Ποιος ήταν ο αρχικός ρόλος του οργασμού και πόσο δύσκολο είναι να ολοκληρώσει μια γυναίκα ανεξαρτήτως σεξουαλικής προτίμησης; Ιδού 6 πράγματα που πιθανόν δεν γνωρίζετε για τον γυναικείο οργασμό.

– Το 30% των γυναικών δυσκολεύονται να φτάσουν σε οργασμό, σύμφωνα με το Planned Parenthood.

– Το 80% των γυναικών αδυνατεί να φτάσει σε οργασμό μόνο κολπικά καθώς χρειάζεται και διέγερση της κλειτορίδας.

– Οι άνδρες ανεξαρτήτως σεξουαλικής προτίμησης φτάνουν σε οργασμό περισσότερες φορές από τις γυναίκες, σύμφωνα με τον βοηθό καθηγηρή ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Chapman, David Frederick.

– Οι ετεροφυλόφιλες γυναίκες απολαμβάνουν τους λιγότερους οργασμούς, ενώ οι ομοφυλόφιλες τους περισσότερους από τις γυναίκες. Ακόμα και εκείνες όμως βιώνουν λιγότερους οργασμούς από τους άνδρες.

– Ο οργασμός έπαιζε στο παρελθόν ρόλο στην ωορρηξία. Σύμφωνα με τους επιστήμονες του Πανεπιστημίου Γιέηλ, αρχικά η ωορρηξία προκαλείτο αποκλειστικά από το σεξ με το αρσενικό και τον συνακόλουθο οργασμό του θηλυκού. Αργότερα όμως (πριν περίπου 75 εκατομμύρια χρόνια) εξελίχθηκε η αυθόρμητη και κυκλική ωορρηξία, η οποία ήταν άσχετη με το σεξ.

– Το σχήμα του κόλπου επηρεάζει τον οργασμό. Σύμφωνα με την Elisabeth Lloyd, καθηγήτρια βιολογίας και φιλοσοφίας, η απόσταση μεταξύ της ουρήθρας και της κλειτορίδας είναι ένας δείκτης για το πόσο εύκολα μπορεί να έρθει σε οργασμό μια γυναίκα.

Keywords
Τυχαία Θέματα