Εξασφάλιση πόρων για την ολοκλήρωση των έργων στην Αμφίπολη ζητά ο Μητσοτάκης (εικόνες)

Για ανάγκη σύζευξης τουρισμού – πολιτισμού κάνει λόγο ο ΜητσοτάκηςΧαρακτηρίζει σπάνιο το μνημείο του Τύμβου Καστά

Την ανάγκη να εξασφαλιστούν οι απαραίτητοι πόροι, για να ολοκληρωθούν οι εργασίες ανασκαφής στον Τύμβο Καστά, επισήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφθηκε την Αμφίπολη.

Μίλησε για «ένα πολύ σπάνιο, ένα μοναδικό μνημείο, παγκόσμιας πολιτιστικής σημασίας» ενώ τόνισε πως δεν πρέπει να είναι αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης, όπως, δυστυχώς, συνέβη.

«Θέλω να επισημάνω το γεγονός ότι, δυστυχώς,

η ανασκαφή αυτή της Αμφίπολης έγινε αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης. Κάτι το οποίο δεν θα πρέπει να συμβαίνει, όταν μιλάμε για την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας. Το μνημείο αυτό είναι μοναδικό καθώς χρονολογείται στα τέλη του 4ου αιώνα π.Χ.», συμπλήρωσε ο Μητσοτάκης.

Τόνισε ότι προέχει να εξασφαλιστούν οι απαραίτητοι πόροι, ώστε να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες της ανασκαφής, να υπάρξει μόνιμη υποστύλωση και, βέβαια, να κινηθούν όλες εκείνες οι διαδικασίες, ώστε το μνημείο αυτό να καταστεί, το συντομότερο δυνατόν, επισκέψιμο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ που συνοδευόταν από πολυπληθές κλιμάκιο γαλάζιων βουλευτών έκανε λόγο για ανάγκη σύζευξης του τουρισμού με τον πολιτισμό ενώ τόνισε πως «αυτό το οποίο προέχει αυτήν τη στιγμή είναι να κοιτάξουμε μπροστά, να αφήσουμε πίσω τις όποιες διαφωνίες υπάρχουν και να προστατέψουμε και να αναδείξουμε αυτό το μνημείο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Keywords
Τυχαία Θέματα