Έσπασε ο ιμάντας ασανσέρ στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ – Τραυματίστηκαν δύο άτομα

Ατύχημα σημειώθηκε στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη, όταν κόπηκε ο ιμάντας ενός ασανσέρ στο παλαιό κτίριο του νοσοκομείου με αποτέλεσμα να υποχωρήσει και να τραυματιστούν δύο άτομα, τα οποία βρίσκονται μέσα στο ασανσέρ.

Όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία), εκείνη την ώρα μέσα στο ασανσέρ βρίσκονταν

δύο συνοδοί, ένας τραυματιοφορέας και μία χειρίστρια ιατρικών μηχανημάτων οι οποίοι τραυματίστηκαν ελαφρά και τρομοκρατήθηκαν.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, «τα ασανσέρ και στα δύο κτίρια του ΑΧΕΠΑ έχουν πολύ μεγάλο πρόβλημα, είναι πανάρχαια και χαλάνε συνεχώς. Κλείνονται μέσα, συνοδοί, προσωπικό και ασθενείς, ενώ πολλές φορές τα ασανσέρ ξεμένουν μεταξύ δύο ορόφων».

Η αναπληρώτρια διοικήτρια του ΑΧΕΠΑ, Βασιλική Κοκκινίδου, δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι το ασανσέρ δεν υποχώρησε δύο ορόφους αλλά μόνο λίγα μέτρα και ότι οι δύο νοσηλεύτριες και οι δύο συνοδοί ασθενών που επέβαιναν απλώς ταρακουνήθηκαν και δεν κινδύνεψε η ζωή τους.

Τα αίτια πτώσης ανελκυστήρα, στον οποίο επέβαιναν δύο εργαζόμενοι του ΑΧΕΠΑ και δύο συνοδοί ασθενών, διερευνά η διοίκηση του νοσοκομείου

Keywords
Τυχαία Θέματα