Ερντογάν: Οι ΗΠΑ λένε ψέματα σε όλο τον κόσμο

Για ψεύδη κατηγορεί τις ΗΠΑ ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον κυβερνητών των επαρχιών της χώρας, την ώρα που οι σχέσεις των δύο χωρών είναι τεταμένες.

Συγκεκριμένα ο τούρκος πρόεδρος αναφέρει πως η Ουάσινγκτον λέει ψέμματα ότι δεν μπορεί να δει τον Μετίν Τολούζ, τον εργαζόμενο στο αμερικανικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη, ο οποίος συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές

με την κατηγορία της κατασκοπείας. Οι ΗΠΑ χαρακτηρίζουν τις κατηγορίες ανυπόστατες.

Δείτε επίσης: Διπλωματικός πόλεμος ΗΠΑ – Τουρκίας: Ένταλμα σύλληψης και για δεύτερο υπάλληλο των ΗΠΑ

«Οι ΗΠΑ λένε ψέματα σε όλο τον κόσμο. Κανείς τους δεν ζήτησε να συναντηθεί με τον συνεργάτη τους, του προξενείου μετά την σύλληψη του στις 4 Οκτωβρίου. Χρειάζονται το σχετικό έγγραφο ( το κατηγορητήριο-σ.σ). Αυτό δεν θα τους το δώσει το Υπουργείο Εξωτερικών, αλλά το δικαστήριο», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

«Σε όλες τις συναντήσεις που γίνονται πρόσωπο με πρόσωπο δίνουν υποσχέσεις και εγγυήσεις, αλλά πίσω από την πλάτη μας παίζουν βρώμικα παιγνίδια, τα οποία έχουν αποκτήσει τέτοιο χαρακτήρα που είναι δύσκολο να τα κρύψουν», δήλωσε ο Ερντογάν αναφερόμενος για ακόμα μία φορά στον πολεμικό εξοπλισμό που παρέχουν οι ΗΠΑ στους Κούρδους της Συρίας.

Δείτε επίσης: «Πράσινο φως» από Τραμπ στην προμήθεια όπλων στους Σύρους Κούρδους μαχητές του YPG

Από τις αρχές Οκτωβρίου η αμερικανική πρεσβεία στην Τουρκία έχει σταματήσει να χορηγεί βίζες πράγμα που έπραξε και η Άγκυρα ως απάντηση.

Δείτε επίσης: Κλιμακώνεται η ένταση ανάμεσα σε ΗΠΑ-Τουρκία: Αναστέλλουν αμφότερες την έκδοση βίζας

Πληροφορίες ΑΠΕ – ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα