Έρευνα: Οι τηλεθεατές εμπιστεύονται περισσότερο την ΕΡΤ, παρά την ιδιωτική τηλεόραση (γραφήματα)

Την αποδοχή των πολιτών σχετικά με την αξιοπιστία της ενημέρωσης της ΕΡΤ, του θεσμικού ρόλου της στην προώθηση του αθλητισμού και του πολιτισμού, καθώς και την συμφωνία με την απόφαση για την επαναλειτουργία της, καταγράφει μεγάλη έρευνα της ALCO για τη δημόσια τηλεόραση.

Η έρευνα γίνεται στο πλαίσιο του μηνιαίου κοινωνικού βαρόμετρου και διεξήχθη μεταξύ 18 – 21 Μαρτίου 2017 σε δείγμα 1000 ατόμων από όλη την Ελλάδα.

Αναλυτικότερα,

το 56% των ερωτηθέντων έκρινε ως λανθασμένη την απόφαση να πέσει «μαύρο» στην ΕΡΤ το 2013, ενώ το 59% έκρινε ως σωστή την απόφαση να ανοίξει πάλι.

Ακόμη, οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να βαθμολογήσουν το κεντρικό δελτίο των Ειδήσεών της ΕΡΤ. Ο μέσος όρος κυμάνθηκε στο 2,9/5.

Στην ερώτηση αν «θεωρείτε αντικειμενικά τα δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ, μόλις το 29% απάντησε «ΝΑΙ» και το 45% απάντησε «ΌΧΙ».

Οι ερωτηθέντες στη συνέχεια κλήθηκαν να απαντήσουν εάν «τα δελτία ειδήσεων των ιδιωτικών καναλιών ή της δημόσιας τηλεόρασης είναι πιο αξιόπιστα». Το 22% απάντησε τα ιδιωτικά κανάλια και το 27% τη δημόσια τηλεόραση. Το συντριπτικό ποσοστό του 40% θεωρεί ότι κανένα από τα δύο δεν είναι αξιόπιστα.

Επιπλέον, ως «προωθητής του πολιτισμού» ονομάστηκε η δημόσια τηλεόραση με ποσοστό 56%, ενώ στο ζήτημα της «προώθησης του αθλητισμού» συγκέντρωσε το 46%.

Τέλος, στο ζήτημα «Ποιος καλύπτει περισσότερα θέματα στην Ελλάδα», η δημόσια τηλεόραση συγκέντρωσε το 41%, ενώ τα ιδιωτικά κανάλια το 29%.

Keywords
Τυχαία Θέματα