Συγκέντρωση με εντάσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς στο Ειρηνοδικείο Αθηνών (εικόνες)

Με συνθήματα και πανό υποδέχτηκαν οι συγκεντρωμένοι τους συμβολαιογράφουςΤελικά, δεν πραγματοποιήθηκε κανένας από τους 11 προγραμματισμένους πλειστηριασμούς

Δεκάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας, για να διαμαρτυρηθούν κατά των πλειστηριασμών. Μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω», του ΕΠΑΜ, της Λαϊκής Ενότητας και της «Πλεύσης Ελευθερίας» με επικεφαλής την πρόεδρο του πολιτικού φορέα Ζωή Κωνσταντοπούλου

βρέθηκαν στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου.

Συγκεκριμένα, από τις 15:40, περίπου 40 άτομα είχαν απλώσει πανό κατά των πλειστηριασμών μπροστά στην αίθουσα ακροατηρίου του Ειρηνοδικείου Αθηνών. Με συνθήματα «έξω τώρα τα κοράκια» και «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» προσπάθησαν να σφραγίσουν» τις αίθουσες στις οποίες ήταν προγραμματισμένοι οι πλειστηριασμοί.

Στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας συζητήθηκαν συνολικά 11 υποθέσεις (άλλες τόσες στα υπόλοιπα Ειρηνοδικεία της Αττικής). Εξ αυτών, 7 πλειστηριασμοί με επισπεύδοντες ιδιώτες και 4 με τράπεζες. Ανάμεσά τους, ξεχωρίζουν μια περίπτωση πρώτης κατοικίας-μεζονέτα στο Παλαιό Φάληρο- για οφειλή 116.000 ευρώ κι ένα κατάστημα στην Αθήνα για χρέος 18.000 ευρώ.

Το πρώτο σκηνικό έντασης δημιουργήθηκε, όταν ομάδα συμβολαιογράφων που εισήλθε σε μία από τις αίθουσες του Ειρηνοδικείου προσπάθησε να προχωρήσει στον πλειστηριασμό ενός διαμερίσματος. Η υπόθεση αφορούσε ένα ιδιώτη, ο οποίος διεκδικούσε χρήματα από το Γηροκομείο Αθηνών και ζητούσε τον πλειστηριασμό διαμερίσματος που ανήκει το ίδρυμα προκειμένου να λάβει τα χρήματα που του οφείλονταν. Το οίκημα όμως είναι μισθωμένο σε μονογονεϊκή οικογένεια, η οποία στην περίπτωση εκποίησης του θα κινδύνευε με έξωση.

Με συνθήματα να ακούγονται στην ατμόσφαιρα οι συμβολαιογράφοι αντιλήφθηκαν ότι δεν ότι δεν θα μπορέσουν να προχωρήσουν στην εντολή του πελάτη τους, μάζεψαν τα έγγραφα τους και αποχώρησαν από την αίθουσα.

Τελικά, δεν πραγματοποιήθηκε κανένας από τους 11 προγραμματισμένους πλειστηριασμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα