Επίθεση Σουλτς σε Λεπέν

Για έλλειψη αυτοσυγκράτησης κατηγορεί τη Λεπεν ο ΣουλτςΔεν μπορώ να φανταστώ ότι η Γαλλία θα πέσει στα χέρια μιας υπερ-εθνικίστριας, σημειώνει

Ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για τη γερμανική καγκελαρία, Μάρτιν Σουλτς, κατήγγειλε «τον κυνισμό» και «τις αντιγερμανικές δηλώσεις» της ηγέτιδας της άκρας δεξιάς στη Γαλλία, Μαρίν Λεπέν, καθ΄όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας της.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ouest-France σημειώνει

μεταξύ άλλων ότι
«αυτή η γυναίκα είναι γνωστή για την έλλειψη αυτοσυγκράτησής της, για τον κυνισμό της και για αντι-γερμανικές δηλώσεις που έχω να ακούσω εδώ και χρόνια. Εξακολουθεί να μην αποστασιοποιείται από τις δηλώσεις του πατέρα της ότι το Άουσβιτς ήταν μια λεπτομέρεια της Ιστορίας. Είναι μια ανυπόφορη θέση», δήλωσε ο Σουλτς.

Ο σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος ανησυχεί για το σοκ που θα προκαλούσε μια ενδεχόμενη εκλογή της Λεπέν καθώς όπως σημειώνει Γαλλία και Γερμανία αποτελούν τη στέρεα βάση της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Δεν μπορώ να φανταστώ ότι μια χώρα σαν κι αυτή θα πέσει στα χέρια μιας υπερ-εθνικίστριας», καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα