Επιστολή Ι. Αλαφούζου προς altsantiri.gr

Σε σχέση με το άρθρο που δημοσιεύθηκε την 12.4.2016 στο www.altsantiri.gr με τίτλο «ΞΕΦΥΓΕ» Ο … ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ, μας απεστάλη η από 27.4.2016 επιστολή του κ. Γ. Αλαφούζου, η οποία παρατίθεται αυτούσια και έχει ως κάτωθι:

Προς, Τον κ. Κώστα Χωρινό, διευθυντή της ιστοσελίδας altsantiri.gr
Την εταιρεία « Φάκας & Σια ΕΕ–EAZYLOGIC» καταχωρητή στο διαδίκτυο της ιστοσελίδας altsantiri.gr
Αθήνα 27.4.2016

Κύριε Διευθυντά,

Απευθύνομαι

κατ’ αρχήν προς εσάς και τον καταχωρητή της ιστοσελίδας στο διαδίκτυο καθώς στο site altsantiri.gr, το οποίο διευθύνετε, δεν παραθέτει στην ταυτότητα του τον ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας σύμφωνα με το νόμο και τη διεύθυνση του, ώστε να μπορεί κανείς να σας κοινοποιήσει οποιοδήποτε έγγραφο.
Με άρθρο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα σας altsantiri.gr την 12.4.2016 φέρομαι από τον ανώνυμο συντάκτη του προς το κοινό σας να είμαι «πανικόβλητος» και να έχω «ξεφύγει», επειδή οι δηλώσεις μου στο συνέδριο που οργάνωσε το Συμβούλιο της Ευρώπης και φιλοξενήθηκε στο βρετανικό κοινοβούλιο την 11.4.2016 δεν ήταν προφανώς αρεστές σ’ εσάς ή το συντάκτη σας.
Δεν γνωρίζω γιατί σας προκάλεσε σοκ η τιμητική πρόσκληση να παραστώ και να εκφράσω τις απόψεις ενός ραδιοτηλεοπτικού συγκροτήματος με διαδρομή πάνω από 20 χρόνια στην ελληνική κοινωνία, όμως από την πλευρά μου δεν θα αισθανόμουν σοκ, αν εσείς είχατε προσκληθεί στη θέση μου και μιλούσατε στο ίδιο συνέδριο.
Παρότι ο συντάκτης σας δεν έκανε τον κόπο να ενημερώσει τους αναγνώστες σας για τις θέσεις που εξέφρασα και αφορούσαν τη μείωση του αριθμού των τηλεοπτικών καναλιών, τη δημιουργία ενός υπερβολικού κανονιστικού πλαισίου, την κατάργηση ανεξάρτητων αρχών, την αντικατάσταση τους από τον υπουργό, αλλά και τις διαγραφές και επιθέσεις κατά δημοσιογράφων, εντούτοις απομόνωσε τη φράση μου «Η ελευθερία και ο πλουραλισμός των ΜΜΕ στην Ελλάδα απειλούνται για πρώτη φορά από το 1974» και αφού την παραποίησε μου απέδωσε ότι με αυτήν ισχυρίζομαι ότι «στην Ελλάδα υπάρχει χούντα», τονίζοντας μάλιστα τη φράση του αυτή με έντονη τυπογραφία.
Όμως, δεν σταμάτησε εκεί και προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα μου καταλόγισε ότι έχω «ξεφύγει», αυτός ως λογικός και εγώ ως παράλογος, καθώς και ότι χρειάζεται «απίστευτο περίσσευμα θράσους» για να ομιλώ περί χούντας, κάτι που εγώ ποτέ δεν ισχυρίστηκα, αλλά ο ίδιος επινόησε. Ανεξάρτητα από το τι πιστεύει κανείς για το χαρακτήρα κάθε μέσου ενημέρωσης και τον προπαγανδιστικό ρόλο που μπορεί να παίξει, όπως και το δικό σας, ο συντάκτης σας αναφέρθηκε και παρέθεσε ως δεδομένα ότι ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ δεν έχει πληρώσει άδεια χρήσης για συχνότητα και φόρο διαφήμισης, είναι υπερχρεωμένος με θαλασσοδάνεια και έχει επανειλημμένως προβεί σε μαύρη προπαγάνδα του χειρίστου είδους κατά κοινή ομολογία.
Ο συντάκτης σας παρέβλεψε τις υποχρεώσεις του ως συνετός δημοσιογράφος και απέδωσε στο σταθμό ΣΚΑΙ και σ’ εμένα προσωπικά τις παραπάνω αρνητικές ιδιότητες, οι οποίες όμως αν είχε κάνει μια υποτυπώδη έρευνα θα διαπίστωνε ότι δεν είναι αληθείς, και θα απέφυγε χαρακτηρισμούς επικαλούμενος την κοινή ομολογία, η οποία δεν τον δικαιώνει. Έτσι, έκανε ο ίδιος προπαγάνδα, αφού το αληθές είναι ότι ο ΣΚΑΙ, όπως και όλοι οι υπόλοιποι τηλεοπτικοί σταθμοί, πληρώνει και εξυπηρετεί τη ρύθμιση για την καταβολή τέλους συχνοτήτων παρά την απόφαση του ΣτΕ για την αναστολή εκτέλεσης των σχετικών αποφάσεων, ότι ο φόρος διαφήμισης σύμφωνα με την παρ. 12 του άρθρου 5 του ν. 3845/2010 αφορά και αποτελεί υποχρέωση των διαφημιζομένων και καμία παρακράτηση δεν έχει γίνει από το ΣΚΑΙ, ότι ο ΣΚΑΙ δεν είναι ούτε υπερχρεωμένος ούτε έχει πάρει θαλασσοδάνεια και εξυπηρετεί πλήρως όλες τις δανειακές υποχρεώσεις προς τις τράπεζες, καθώς επίσης και ότι εγώ δεν ισχυρίστηκα ότι «στην Ελλάδα υπάρχει χούντα» για να θεωρεί ότι είμαι πανικόβλητος, ότι ξέφυγα και ότι έχω θράσος για να μιλάω για χούντα. Η παραποίηση της πραγματικότητας, η παράθεση αναληθών ισχυρισμών και η χρήση χαρακτηρισμών, όπως έγινε με το συγκεκριμένο δημοσίευμα το οποίο με αποκάλεσε μάλισταmrΠροπαγάνδα, έκανε αυτό για το οποίο με κατηγόρησε.

Κύριε Διευθυντά και κύριοι που εκπροσωπείτε τον καταχωρητή της ιστοσελίδας στο διαδίκτυο, κατανοείτε ότι το δημοσίευμα της ιστοσελίδας σας, το οποίο αναπαράχθηκε και σε άλλες παρόμοιες ιστοσελίδες, είναι προσβλητικό για μένα και την προσωπικότητά μου και σας καλώ να αποκαταστήσετε την αλήθεια και την προσβολή που έγινε προς το πρόσωπό μου με τη δημοσίευση της παρούσας στην ίδια θέση, εκεί όπου αναρτήθηκε το δημοσίευμα σας σύμφωνα με το νόμο.
Επιφυλασσόμενος για την αποστολή και εξώδικης πρόσκλησης – διαμαρτυρίας, όταν μου γνωστοποιήσετε τα στοιχεία του ιδιοκτήτη για την άσκηση κάθε νομίμου δικαιώματός μου.

Ιωάννης Αλαφούζος
κάτοικος Νέου Φαλήρου Αττικής, οδός Εθνάρχου Μακαρίου και Δ. Φαληρέως αρ. 2.

Keywords
Τυχαία Θέματα