Επίσημη έναρξη Brexit – Επιστολή Μέι σε Τουσκ

Ιστορική «αλλαγή σελίδας» για τη ΒρετανίαΣτον Τουσκ η επίσημη επιστολή αποχώρησης από τη Μέι

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι υπέγραψε την επιστολή που θα υποβληθεί στις Βρυξέλλες σηματοδοτώντας την επίσημη έναρξη της διαδικασίας για την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Downing Street έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία που απαθανατίζει τη Μέι να υπογράφει την επίσημη επιστολή, εννέα μήνες μετά την ετυμηγορία των βρετανών που τάχθηκαν

υπέρ της αποχώρησης.

Η βρετανίδα πρωθυπουργός, θα έχει στη διάθεσή της δύο χρόνια για να διαπραγματευτεί τους όρους του διαζυγίου, προτού αυτό τεθεί σε εφαρμογή στα τέλη Μαρτίου του 2019.

Ο Τουσκ σε διάστημα δύο ημερών μετά την παραλαβή της επίσημης επιστολής θα πρέπει να αποστείλει στις 27 χώρες-μέλη ένα προσχέδιο των βασικών γραμμών της διαπραγμάτευσης.

«Τώρα που έχει ληφθεί η απόφαση να αποχωρήσουμε από την Ε.Ε., έχει έρθει η ώρα να ενωθούμε», αναμένεται να πει η Μέι η οποία σημειώνεται ότι είχε ήδη τηλεφωνική επικοινωνία με Τουσκ, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, Άγκελα Μέρκελ.

Εν όψει Brexit σημειώνεται ότι η Μέι θα πρέπει να διεκπεραιώσει από τις πιο δύσκολες αποστολές, να καταφέρει να διατηρήσει ενωμένη τη Βρετανία, καθώς επίκειται και το νέο δημοψήφισμα για την ανεξαρτητοποίηση της Σκωτίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα