Σοβαρά επεισόδια στο Σύνταγμα – Μία σύλληψη και δύο προσαγωγές (εικόνες-videos)

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε ο χώρος μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη στο Σύνταγμα, όταν ομάδες αντιεξουσιαστών επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απάντησαν με τη ρίψη χημικών.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο ολοκληρώθηκε.

Για αρκετή ώρα τα επεισόδια συνεχίστηκαν με ανταλλαγή μολότοφ, πετρών και χημικών τα οποία δημιούργησαν μια αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Εκτεταμένα ήταν τα επεισόδια που σημειώθηκαν μπροστά από τη Βουλή

όταν στην αρχή πολίτες προσπάθησαν να ανέβουν τα σκαλιά της Βουλής και ομάδες κουκουλοφόρων εισχώρησαν και άρχισαν να συγκρούονται με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, ρίχνοντας βόμβες μολότοφ και φωτοβολίδες. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με εκτεταμένη ρίψη δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Τα επεισόδια αναζωπυρώθηκαν και μετατοπίστηκαν στη συμβολή των οδών Γεωργίου Α’ και Πανεπιστημίου μπροστά από τη Μεγάλη Βρετανία.

Την ίδια ώρα ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ πραγματοποιούσαν συλλαλητήριο στο Σύνταγμα ενάντια στα μέτρα που τίθενται προς ψηφοφορία στη Βουλή.

Τα συνδικάτα αντιδρούν υποστηρίζοντας ότι ουσιαστικά πρόκειται για ένα νέο μνημόνιο «που βάζει ταφόπλακα στην κοινωνία και την οικονομία και οδηγούν τη χώρα σε περαιτέρω ύφεση και ανεργία».

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, γραμματέας Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της ΓΣΕΕ, «τα μέτρα είναι βάρβαρα και αντιλαϊκά με νέες περικοπές συντάξεων, λοκ άουτ, ομαδικές απολύσεις, νέα φοροεπιδρομή», τονίζοντας ότι και μετά την ψήφισή τους, τα συνδικάτα θα βρίσκονται στους δρόμους για την κατάργησή τους.

Η κινητοποίηση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ είχε και μουσικό χρώμα, καθώς πραγματοποιήθηκε συναυλία με λαϊκούς τραγουδιστές, με συνοδεία τη Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης.

Μία σύλληψη και δύο προσαγωγές

Μία σύλληψη και δύο προσαγωγές έγιναν για τα επεισόδια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ προερχόμενες από αστυνομικές πηγές, στην κατοχή του συλληφθέντος βρέθηκαν ένα τσεκούρι και ένα σφυρί.

War scenes in central Athens , the air is unbearable in Syntagma & around parliament pic.twitter.com/pdu9mxuz72

— Giorgos Christides (@g_christides) 18 Μαΐου 2017

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα