Ολοκληρώθηκαν οι πορείες – Μικροένταση έξω από τη Βουλή (εικόνες – video)

Επεισόδια ξέσπασαν όταν διαδηλωτές επιχείρησαν να μπουν στη ΒουλήΠλέον η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας έχει ομαλοποιηθείΟλοκληρώθηκαν οι πορείες από ΠΑΜΕ και συνδικάτα

Μικροένταση σημειώθηκε έξω από τη Βουλή μετά την ολοκλήρωση των πορειών κατά του νέου πολυνομοσχεδίου το οποίο ψηφίζεται τη Δευτέρα, καθώς διαδηλωτές

επιχείρησαν να μπουν στο κτίριο.

Αναλυτικότερα, τα μικροεπεισόδια ξέσπασαν δίπλα από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, μεταξύ ανδρών των ΜΑΤ και μελών των Πρωτοβάθμειων Σωματείων, που πραγματοποιούσαν συλλαλητήριο ενάντια στο πολυνομοσχέδιο.

Δείτε επίσης: LIVE: Στην ολομέλεια το πολυνομοσχέδιο – Ένταση με επιστολή της Γεννιά στον Τσίπρα

Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να εισέλθουν στη Βουλή με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν επεισόδια, με τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν περιορισμένη χρήση χημικών για να τους απωθήσουν.

Αυτήν τη στιγμή επικρατεί ηρεμία και οι διαδηλωτές αποχωρούν σταδιακά από τη λεωφόρο Αμαλίας.

Πορεία στο κέντρο της Αθήνας από το ΠΑΜΕ και συνδικάτα

Δείτε επίσης: Στους δρόμους ΠΑΜΕ και συνδικάτα – Πορεία στο κέντρο της Αθήνας (εικόνες – video)

Πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στο πλαίσιο των διαμαρτυριών για τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που έχει κατατεθεί στην ολομέλεια της Βουλής και συγκεκριμένα για τον τρόπο λήψης απόφασης για απεργία.

«Τους έχουμε ήδη προειδοποιήσει: έσπειραν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες. Και η τροπολογία, ο νόμος, για την κατάργηση ουσιαστικά του δικαιώματος στην απεργία και οι πλειστηριασμοί ακόμα και πρώτης κατοικίας και όλα τα άλλα αντεργατικά μέτρα που περιέχονται σε αυτό το αισχρό πολυνομοσχέδιο θα μείνουν όλα ανενεργά, θα καταργηθούν στην πράξη από το ίδιο το λαϊκό κίνημα μέχρι την οριστική κατάργησή τους από την ταξική πάλη από την λαϊκή συμμαχία» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στην απεργιακή συγκέντρωση, εργατικών κέντρων, ομοσπονδιών και σωματείων στην Ομόνοια.

Δείτε επίσης: Σε απεργιακό κλοιό η χώρα σήμερα – Αυξημένη η κίνηση στους δρόμους (εικόνες)

«Έτσι λοιπόν συνεχίζουμε κάθε μέρα δυναμικά, αγωνιστικά, ταξικά γιατί μόνο έτσι μπορεί να προχωρήσει μπροστά ο λαός μας» πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από το ΠΑΜΕ και στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία που κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας– Θράκης, πραγματοποίησε το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), με τη συμμετοχή σωματείων εργαζομένων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Ζήτημα αιχμής της σημερινής κινητοποίησης, όπως το έθεσε το ΠΑΜΕ, είναι ο περιορισμός του δικαιώματος της απεργίας (για την προκήρυξή της πλέον θα απαιτείται το 50 + 1% των τακτοποιημένων μελών στα πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων), όπως επίσης οι προβλέψεις του πολυνομοσχεδίου για ιδιωτικοποιήσεις, και παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα